Impartirea in subretele

Trimis la data: 2010-02-18 Materia: Informatica Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Ioana Pop Dimensiune: 199kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Organizatiile mari care au mai multe retele de calculatoare cu acces la Internet au intampinat probleme la atribuirea mai multor adrese dintr-o clasa. Traficul prin router-ul organizatiei era foarte mare iar comunicatia avea astfel de suferit in orele de varf. Pentru a
mari viteza de transfer a datelor si a nu supraincarca un router, organizatiile mari si-au reorganizat reteaua ierarhic folosind mai multe routere. Astfel reteaua a fost divizata in subretele pentru care accesul la Internet si la celelalte retele este asigurat de un dispozitiv
"gateway" (un router sau un calculator gateway).
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Pentru a face posibila aceasta divizare se utilizeaza adresarea pe subretele. Asa cum se cunoaste, o adresa IP are o zona alocata retelei si o zona in care se aloca adresa pentru calculatoarele gazda. Conform acestei arhitecturi avem clasele A,B,C si D pentru multicast.

Pentru a gestiona mai eficient spatiul de adresare alocat unei organizatii mari cu mai multe retele proprii, s-au creat subretelele.
Utilizand o masca de retea (Net-mask) binara, se poate stabili portiunea alocata retelei si portiunea alocata gazdei. Astfel bitii 1 din net-mask indica zona alocata retelei iar bitii 0 Folosind acelsi mecanism, se pot defini subretele in cadrul unei clase de adrese alocate, folosind pentru aceasta primii biti din cadrul spatiului alocat gazdei.

Putem stabili prin numarul de biti rezervati subretelei numarul de subretele disponibile pentru o anumita clasa de adrese si numarul de gazde alocabile in fiecare subretea.specifica zona alocata gazdei.

Observatie: Utilizarea unui singur bit pentru subretea nu este permisa deoarece pentru subretea bitii nu pot fi toti simultan 1 sau 0. Aceste adrese se utlizeaza pentru comunicarea intre subretele si pentru identificarea subretelei.

Aplicatii:
1. Realizati un tabel ca cel de mai sus pentru clasa C, tinand cont si de observatia anterioara.
2. Instalati programul "IP Subnet Calculator" (sau un alt program similar) si verificati tabelele de mai sus inclusiv pentru clasa C.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.