Influenta sarcinii asupra functionarii unui redresor monofazat monoalternanta necomandat

Trimis la data: 2010-12-05
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.77 / 10
Downloads: 1
Autor: Vladascu Radu
Dimensiune: 315kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Scopul lucrarii este de a studia modul cum este legata functionarea unui convertor de natura sarcinii conectate la iesire. Se va studia influenta unei sarcini de tipul R, RL, RC, si RLE asupra functionarii unui redresor monofazat monoalternanta necomandat.2. Consideratii teoretice 2.1. Functionarea redresorului cu sarcina rezistiva
Redresorul monofazat monoalternanta este cel mai simplu redresor, iar schema de principiu cu sarcina rezistiva este prezentata in figura 1.1. Vom considera ca dioda este ideala adica uD = 0 in stare de conductie si iD = 0 in stare blocata.

Laboratoare similare:

Dioda D (figura 1.1) conduce pe durata alternantei pozitive a tensiunii us (intrucat este polarizata direct cu + pe anod si - pe catod), astfel in acest interval de timp este valabila relatia: ud = us (1.1)
Pe durata alternantei negative dioda este polarizata invers si: ud = 0 (1.2) Astfel in figura 1.2 sunt prezentate formele de unda ale tensiunii si curentului la bornele sarcinii precum si caderea de tensiune pe dioda. Dupa cum se poate remarca unghiul de conductie al diodei este .

2.2. Functionarea redresorului cu sarcina rezistiv-inductiva RL serie
Schema redresorului cu sarcina rezistiv-inductiva serie este prezentata in figura 1.3 iar formele de unda ale tensiunii si curentului in figura 1.4. Astfel, pe durata alternantei pozitive (figura 1.3.a) dioda D este polarizata direct si conduce. La inceputul alternantei negative, desi tensiunea us polarizeaza negativ dioda D, aceasta ramane in conductie un timp. Cauza acestui fenomen este energia magnetica acumulata de bobina. Astfel dioda este polarizata de suma celor doua tensiuni us si eL care este pozitiva.

Cu toate ca acest circuit asigura conductia permanenta prin sarcina, curentul sursei este discontinuu si continutul de armonici ridicat.
2.4. Functionarea redresorului cu sarcina RLE serie Sarcina RLE serie este sarcina cu t.e.m. (un motor de curent continuu sau o baterie de acumulatoare) la care nu se poate neglija nici rezistenta nici inductivitatea circuitului. Schema circuitului este prezentata in figura 1.7, iar in figura 1.8 tensiunile si curentii pentru aceasta sarcina. Dioda D intra in conductie in semialternanta pozitiva din momentul cand us > E, adica:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.