Informatica economica

Trimis la data: 2010-01-30 Materia: Informatica Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 33
Autor: Valeriu Toma Dimensiune: 296kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Laborator 1. Concluzii. Combustibilul este un bun superior, deoarece cererea la acest bun este proportionala cu venitul. Este un bun normal, deoarece cererea la combustibil este invers proportionala cu pretul acestuia. Pretul la automobilele noi nu influenteaza in nici un fel consumul de combustibil. Combustibilul si automobilele uzate sunt bunuri substituibile. Odata cu cresterea pretului la combustibil scade si cererea de la automobile uzate. Combustibilul si transportul in comun, marfurile cu utilizare de lunga durata, marfurile de utilizare individuala sunt bunuri complementare. Cresterea pretului la combustibil va duce la scaderea cererii acestor bunuri. In schimb, cresterea pretului la combustibil va duce la cresterea cererii la servicii, aceste fiind bunuri substituibile.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Laborator 2. Principalii indicatori ai functiei de productie, deoarece depind de valorile concrete ale K si L, se calculeaza pentru fiecare inregistrare in parte.

Se observa ca odata cu trecerea anilor se manifesta o tendinta de crestere a productivitatii marginale a capitalului si o reducere a productivitatii marginale a muncii. Aceasta se datoreaza implementarii noilor tehnologii, care permit o ocupare mai redusa a fortei de munca si, in acelasi timp, o productivitate mai mare.

Produsul marginal al fiecarei unitati suplimentare de capital variaza, avand valori maxime pentru inregistrarile unde K are valori maxime, fiind proportional cu productivitatea medie cu coeficientul de proportionalitate 0,466.

Analizand rata marginala de substitutie a K cu L observam ca pentru a inlocui o unitate de capital avem nevoie de 2 sau mai multe unitati de munca. Deoarece rata marginala de substitutie a K cu L depinde de unitatile de masura se foloseste coeficientul de elasticitate a inlocuirii K cu L.

Observam ca rata inlocuirii muncii cu capital fix este 1. Acesta este singurul neajuns al functiei de tip Cobb-Douglas.

Laborator 3. Concluzie: Elaborand lucrarea de laborator nr. 3 am analizat care va fi situatia intreprinderii dupa lansarea productiei, astfel am determinat si un sir de indicatori: FC VC ATC AVC AFC MC. Dupa toate calculele efectuate ajungem la concluzia ca daca pretul productiei va fi 24.62 u.m., atunci intreprinderea nu va avea profit, va fi in pierdere si va fi nevoita sa se inchida. Iar daca pretul productiei va fi 33.5 u.m., atunci intreprinderea va continua activitatea.

Deci pentru ca firma sa nu aiba pierderi si in urma activitatii sale sa obtina profit trebuie sa produca 8 unitati de productie la pretul de 33,5. Astfel ea isi va acoperi in totalitate cheltuielile legate de procesul de productie.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.