Ingineria sistemelor de productie

Trimis la data: 2014-02-16 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 25 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: danstefan23 Dimensiune: 266kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Intr-un sistem de stocuri sunt stocate cu caracter permanent 10 tipuri de articole avand caracteristicile prezentate in Tabelul 1 din anexa.
La aceste 10 tipuri de articole care se stocheaza in mod permanent, se asociaza, sezonier, inca un articol pentru care cererea se manifesta aleator (cu o densitate de probabilitate normala) numai pe parcursul sezonului. In anul care a trecut, cererea pentru acest articol s-a manifestat in 7 sezoane conform datelor din Tabelul 2 din anexa.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

A. Sa se determine marimea optima a lotului de aprovizionare la articolul care se stocheaza sezonier.
B. In cadrul sistemului de stocuri exista o masina care confectioneaza ambalaje (cutii de carton) pentru articolele permanente care se livreaza din stoc (un ambalaj pentru fiecare bucata). Astfel articolele 1,5,7,8,10 se livreaza in cutii de tip A, articolele 4,6 si 9 se livreaza in cutii de tip B, articolul 2 in cutii de tip C si articolul 3 in cutii de tip D.

Costul ambalajului este de 10% din valoarea articolului pentru cutiile de tip C si D, respectiv 10% din media aritmetica a valorii articolelor pentru cutiile de tip A si B. Costul lansarii in fabricatie a unui lot de ambalaje este de 5000 lei/lot iar cadenta de productie a masinii de confectionat ambalaje este de 200 buc/zi (indiferent de tipul ambalajului). Masina lucreaza 5 zile pe saptamana, 52 de saptamani pe an. Sa se prognozeze lucrul pe masina astfel incat sa nu existe penurie de stoc sau suprastoc.

C. Sa se determine loturile optime de aprovizionare pentru cele 10 tipuri de articole care se stocheaza permanent sub urmatoarele ipoteze:
1) Desi are fluctuatii saptamanale consumul articolelor de stoc poate fi considerat uniform si continuu in timp si determinat ca medie deductibila din consumul anual.

2) Procesul de consum si aprovizionare se desfasoara nelimitat in timp.
3) Din considerente economice, valoarea articolelor (permanente si sezoniere) care se gasesc in sistemul de stocare in orice moment nu poate depasi 1.800.000 lei.
4) Aprovizionarea are loc instantaneu (viteza de aprovizionare este infinita).
5) Costul de achizitie al articolului stocat nu depinde de marimea lotului.

6) Penuria de stoc desi exista este neglijabila si apate fi considerata nula.
D. Sa se efectueze clasificarea ABC a stocurilor pentru cele 10 articole care se stocheaza permanent si sa se reprezinte curba Pareto aferenta.
E. Sa se calculeze parametrii sistemelor de gestionare a stocurilor pentru cate un articol din cele 3 clase A, B, C cunoscandu-se ca:
1) Durata de aprovizionare (procurare) a unui lot este de o saptamana pentru fiecare din cele 10 articole stocate permanent. Se considera anul constituit din 52 de saptamani.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.