Inserarea de referinte in document

Trimis la data: 2010-12-16
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.72 / 10
Downloads: 0
Autor: Catalina Mucu
Dimensiune: 323kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Notele de subsol si de sfarsit sunt folosite pentru a explica sau prezenta in detaliu o notiune din document, fara a aglomera textul. O nota de subsol sau de sfarsit este formata din doua parti:
1. Referinta (de obicei un numar, dar poate fi si un simbol) care se plaseaza in text in format superscript, in coltul dreapta-sus al textului selectat sau in pozitia cursorului text.
2. Textul explicativ sau de completare, care constituie nota propriu-zisa si se afla, in general, in partea de jos a paginii, la sfarsitul documentului sau al sectiunii, despartita de textul documentului printr-o linie orizontala.

Laboratoare similare:

1. Se pozitioneaza cursorul de insertie la sfarsitul cuvantului dorit sau se selecteaza blocul de text dorit.2. Se aplica comanda Insert, Reference, Footnote. Pe ecran apare fereastra de dialog Footnote and Endnote (Fig. 1.11).3. In zona Location se valideaza optiunea Footnote si se alege locul unde va fi plasata nota de subsol, respectiv la terminarea textului (Below text), sau sfarsitul paginii (Bottom of page)
4. In zona Format se valideaza una din optiunile:

• Number format: referinta notei va fi un numar si se alege stilul de numerotare; daca se alege numerotarea, cu ajutorul optiunii Start at se precizeaza numarul cu care se va incepe, iar cu ajutorul optiunii Numbering se va preciza daca numerotarea se va face in continuare pe tot documentul (Continous) sau se va reseta pentru fiecare pagina (Restart each page) sau pentru fiecare sectiune (Restart each section).
• Custom Mark: referinta notei va fi un simbol introdus de utilizator in campul atasat optiunii. Daca utilizatorul doreste folosirea unui simbol dintr-un font, altul decat cel utilizat, simbolul respectiv poate fi selectat din fereastra de dialog Symbol.

5. In zona Applay changes se va preciza domeniul de actiune al comenzii.
6. Se apasa butonul OK.Inserarea unei note de sfarsit se face analog. Difera doar pasul 3 la care trebuie validata optiunea Endnote din zona Location si se precizeaza daca referintele vor fi plasate la sfarsitul documentului (End of document)sau la sfarsitul sectiunii (End of section).

Dupa parcurgerea acestor pasi, referinta notei va fi inserata in text si in zona destinata notelor de subsol sau de sfarsit. Cursorul text va fi inserat in zona destinata notei pentru a introduce textul ei. Textul unei note poate fi editat similar textului propriu-zis al documentului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.