Instalatia de alimentare pentru mas cu carburator

Trimis la data: 2014-05-26
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: 29
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: iuliancosmin
Dimensiune: 492kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Instalatiile de alimentare se diferentiaza in functie de tipul motorului si in functie de modul de formare a amestecului. La m.a.c., unde combustibilul se injecteaza in cilindru, se considera ca amestecul se formeaza in interiorul cilindrului, iar la m.a.s., unde formarea amestecului incepe in carburator, se considera ca amestecul se formeaza in exteriorul cilindrului; m.a.s. cu injectie de benzina se poate incadra in ambele grupe in functie de locul unde este plasat injectorul (injectia producandua€se in poarta supapei de admisie sau direct in cilindru).

Laboratoare similare:

Echipamentul experimental folosit in demersul practic A este alcatuit dintra€o serie de carburatoare si elemente componente ale acestora apartinand diferitelor tipuri de motoare (figura 1.1), modele sectionate de carburatoare aflate in dotarea laboratorului, planse, imagini ale carburatoarelor pentru care nu exista exemplare fizice. Mai sunt folosite si modele sectionate si nesectionate ale pompelor de benzina cu membrana (figura 1.2) si ale filtrelor de benzina din componenta instalatiei de alimentare pentru m.a.s. cu carburator (figura 1.3).

Pentru studiul curgerii aerului prin carburator, in demersul practic B, se utilizeaza standul experimental din figura 1.4, alcatuit dintra€o pompa de vid antrenata de un motor electric a carui turatie poate fi modificata cu ajutorul unui convertor de frecventa si care creeaza depresiunea necesara circulatiei aerului prin carburator, simuland depresiunea creata prin deplasarea pistoanelor in cilindri la functionarea motorului, o conducta de legatura, o flansa de fixare a carburatorului,

un carburator CARFIL 32 IRM, doua prize de presiune (una situata in sectiunea minima a difuzorului si cealalta in aval de clapeta de acceleratie a carburatorului) si o baterie de manometre U pentru masurarea depresiunilor.In componenta unei instalatii de alimentare pentru m.a.s. cu carburator intra: rezervorul de benzina cu indicatorul de nivel, conducte, pompa de benzina (in mod obisnuit cu membrana si in unele cazuri electrica),

filtrul de combustibil cu sita, filtrul decantor pentru retinerea apei, carburatorul. In acest caz filtrarea combustibilului nu este atat de pretentioasa urmarindua€se doar retinerea impuritatilor care ar duce la obturarea sau decalibrarea orificiilor prin care circula benzina. Elementul principal este carburatorul care a cunoscut o continua perfectionare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.