Integrarea ecuatiei de miscare

Trimis la data: 2009-02-19 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Elise furnescu Dimensiune: 93kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
corespunde unei deviatii initiale care poate rezulta de exemplu prin trecerea de pe o caracteristica mecanica pe alta. Datorita energiei cinetice a actionarii trebuie sa varieze continuu (a se vedea subcap. 1.1). Viteza reprezinta (datorita simplificarilor considerate) o marime unica de stare. In figura 3.2a este reprezentat cazul in care actionarea functioneaza stationar in punctul A; la timpul motorul este comutat pe o alta caracteristica mecanica artificiala (2) (de exemplu prin modificarea tensiunii de alimentare). Prin aceasta rezulta o deviatie initiala fata de noul punct stationar de functionare B. Deviatia vitezei scade dupa o exponentiala (ecuatia (3.2) si fig. 3.2b) a carei constanta de timp depinde de momentul de inertie si de panta caracteristicilor cuplurilor.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Un motor cu caracteristica mecanica de tip derivatie trebuie cuplat in momentul (fig. 3.3). Caracteristica mecanica a motorului este determinata de cuplul in momentul cuplarii si de viteza de mers in gol ideal . Cuplul in momentul pornirii rezulta din prelungirea caracteristicii mecanice naturale pana la ; el este, pentru motoarele de puteri medii, de 8 pana la 10 ori cuplul nominal si reprezinta numai o marime de calcul. De asemenea curentul, in momentul cuplarii directe la retea este de cca. 8..10 ori curentul nominal.

In exemplele urmatoare se va considera ca motorul se conecteaza la retea prin rezistente de pornire. Prin aceasta se micsoreaza cuplul de pornire, de exemplu la dublul valorii nominale. Utilizarea unei rezistente de pornire influenteaza favorabil ipotezele simplificatoare admise in sensul ca procesele tranzitorii electrice devin mai rapide in timp ce procesele mecanice decurg mai lent.

Pentru mersul in gol ideal . Din cauza liniaritatii caracteristicilor si , in acest exemplu nu se limiteaza la o valoare mica.Panta diferentei cuplurilor este
Procesul de pornire este reprezentat in figura 3.4. Discontinuitatea in variatia cuplului trebuie atribuita numai neglijarii proceselor tranzitorii electrice. Practic insa intr-un motor cuplul este legat de starea energetica si de aceea este continuu.

3.1.2. Pornirea motorului derivatie cand cuplul de sarcina este proportional cu viteza In figura 3.5 se arata caracteristicile mecanice pentru cazul pornirii cu un cuplu rezistent proportional cu viteza.
Punctul de functionare stationar este acum la ω1 astfel incat . Panta cuplului diferenta este

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.