Intretinerea planificata

Trimis la data: 2010-02-07
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Alin Pordea
Dimensiune: 352kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Reducerea costurilor reparatiilor ca urmare a planificarii corespunzatoare si mai ales a intretinerii preventive, efectuate conform programelor si datelor stabilite de sistem;Organizarea mai buna a activitatilor de intretinere si reparatii prin definirea activitatilor specifice carora le este asociat necesarul de resurse;Reducerea timpului de imobilizare a utilajelor in reparatii prin stabilirea necesarului si timpului de aprovizionare - cu ajutorul datelor oferite de sistem;

Laboratoare similare:

Reducerea activitatilor de inregistrare a documentelor si a datelor referitoare la stocurile de materiale, materii prime si piese de schimb;Calculul resurselor financiare implicate in activitatile de reparatii pe tipuri de echipamente utilizate si folosirea acestor informatii ca suport pentru deciziile de achizitii viitoare.

Activitatea de intretinere si reparare a utilajelor este impusa de fapt ca, pe parcursul folosirii lor productive, acestea sunt supuse procesului de uzura fizica si morala. Ca urmare a procesului de uzura fizica are loc un proces de pierdere treptata a valorii de intrebuintare a utilajului, si in final o pierdere a capacitatii de
satisfacere a nevoii sociale pentru care a fost creat.

In vederea mentinerii caracteristicilor functionale ale utilajului si a functionarii in conditii cat mai apropiate de cele initiale, in cadrul intreprinderilor se organizeaza un sistem de intretinere si reparare a utilajului de productie. Din analiza comportamentului utilajului in procesul de uzura fizica se poate constata ca uzura in timp a diferitelor componente are loc in mod diferentiat. Acest fapt impune luarea unor masuri mai ample de intretinere si reparare a acestor componente, pentru a evita iesirea prematura din functiune a utilajului.

Fenomenul de uzura fizica a utilajului mai poate fi ameliorat si printr-un sistem de activitati de intretinere a acestuia, precum si printr-un ansamblu de operatii de control si revizie, care sa permita depistarea din timp a eventualelor defectiuni. Toate aceste activitatii de revizie, control, intretinere si reparare a utilajelor, indreptate in scopul mentinerii in stare de functionare o perioada cat mai mare de timp formeaza ceea ce in literatura de specialitate poarta numele de sistem de intretinere si reparare.

Realizarea unor activitati de intretinere si reparare a utilajelor are o serie de implicatii, dintre care mai importante sunt: - cresterea perioadei de timp in care utilajul este in stare de functionare si - realizarea productiei conform graficelor, - cresterea randamentului si a preciziei de functionare a utilajelor, - realizarea unor activitati de intretinere si reparare de calitate superioara, - reducerea costurilor de productie si, implicit, la - cresterea eficientei activitatii de productie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.