Laboratoare la arhitectura PC

Trimis la data: 2010-07-13
Materia: Automatica
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.75 / 10
Downloads: 0
Autor: Adriana Lungu
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Inainte de demontarea PC-ului este necesara efectuarea urmatoarelor proceduri: luarea masurilor de protectie impotriva electrocutarii(deconectarea de la sursa de curent, conectarea echipamentului antielectrostatic), inscrierea configuratiei calculatorului, inclusiv a pozitiilor cablurilor, socket, configuratia CMOS.Ce accesorii intra in complectul de aparare antielectrostatic?
Din completul de aparare electrostatica fac parte o bratara legata cu un covoras conductor,dotat cu fire pentru conectarea la sasiul calculatorului. Acest echipament ne permite sa protejam componentele semiconductoare de potentialul electric al corpului nostru.

Laboratoare similare:

Componentele demontate trebuie asezate pe covorasul antistatic sau pe alta suprafata izolatoare(masa).Pentru a evita deteriorarea in timpul mutarii,componentele trebuiesc tinute de partile laterale sau suporturile metalice ale acestora.Cu ce scop si in ce mod se efectueaza inscrierea parametrilor configuratiei PC?Inainte de a deconecta PC-ul pentru eventuala reparare sau modernizare,este necesar de a inscrie configuratia PC-lui in caz daca aceasta va fi stearsa din greseala. Aceasta este foarte important pentru sistemele vechi,la care parametrii HDD-lui trebuiesc indicati manual.

La fel trebuie de inscris schemele de conectare a cablurilor, fixarea dispozitivelor periferice in sloturile corespunzatoare,pentru a evita conectarea gresita a acestora,ceea ce poate duce la distrugerea PC-lui sau chiar la intimplari tragice(electrocutari,incendiu).Cum de pregatit o noua placa de sistem pentru instalare?
Intii de toate trebuie de verificat integritatea placii si prezenta intregului set de dispositive indicat in complectul de achizitie, si documentatia necesara.

Inainte de montarea placii pe sasiu,este necesar de a fixa pe placa procesorul, impreuna cu elementele de racire(radiator,cooler) si a modulelor de memorie.Cerintele la instalarea elementelor racitoare?
Daca elemenul racitor se fixeaza cu ajutorul clemelor fixatoare trebuie sa fim atenti sa nu deterioram intimplator placa de sistem.In timpul fixarii, radiatorul trebuie tinut strict vertical deasupra procesorului pentru a evita formarea golurilor intre suprafetele de contact a acestora.Pe radiator se poate instala ventilatorul, care se conecteaza la sursa de curent prin intermediul prizei respective de pe placa de sistem.

Cum se instaleaza corect modulele de memorie pe placa de sistem?
In calculatoarele moderne se folosesc module de memorie DIMM sau RIMM, care se conecteaza pe placa de sistem in mod diferit.De obicei bancile se completeaza cu module crescator dupa nr. De ordine(banca 0,banca 1,...). Ele au o adincitura speciala ce evita conectarea inversa.Uneori modulele se instaleaza cu pereche (RD RAM si SD RAM cu cite 2 canale in sistemele Intel 865 si 875) sau chiar 4, deaceea inainte de conectare este necesar de a consulta documentatia necesara.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.