Laborator financiar-bancar

Trimis la data: 2010-02-08
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 40
Nota: 9.70 / 10
Downloads: 0
Autor: Monica Fricea
Dimensiune: 140kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
La aceasta disciplina studentii vor elabora si sustine un proiect economic. Proiectul reprezinta un studiu de caz pe exemplul unei firme si are ca tema "fluxurile financiar - monetare" ale acesteia.Documentarea se realizeaza pe baza bilantului contabil, a contului de profit si pierdere si a celor 12 balante lunare de verificare aferente anului de analiza. La orele de curs programate pe parcursul semestrului studentii se vor prezenta cu aceste documente.Proiectul elaborat se va prezenta si sustine la examenul programat in sesiune.

Laboratoare similare:

1.1. Prezentarea firmei
a) elemente de identificare: denumire, sediul social, forma juridica, nr. de inregistrare in Registrul Comertului, durata de functionare;
b) scurt istoric;
c) obiectul de activitate: productie, comert, servicii, import-export, alte activitati;
d) principalii indicatori economico-financiari: cifra de afaceri, venituri totale, profit din exploatare, profit brut al exercitiului, profit net, numar de personal;
e) evolutia capitalului social: capital social initial, eventualele majorari sau micsorari in timp, capitalul social actual.

1.2. Piata si competitia
- modul de vanzare a produselor firmei;
- caracterul pietei pe care opereaza firma (concurenta perfecta, imperfecta);
- propuneri de pastrare sau extindere a pietei;
- competitori apropiati in domeniu.

1.3. Situatia potentialului intern al intreprinderii
Potentialul intern al intreprinderii este reprezentat de totalitatea resurselor umane, materiale si financiare, pe care aceasta le poate controla si utiliza.
A. Analiza potentialului uman
Forta de munca reprezinta un factor de productie traditional, alaturi de capital si de teren. Analiza potentialului uman evidentiaza daca pentru realizarea obiectivelor propuse, firma dispune de personalul necesar, ca numar si competente profesionale.

Analiza dinamicii si structurii potentialului uman
Acest tip de analiza are in vedere atat latura cantitativa, cat si latura calitativa a incadrarii cu personalul uman necesar desfasurarii activitatii, in dinamica si structura lui. Pentru reflectarea cantitativa a potentialului uman se utilizeaza indicatori precum:- numarul mediu scriptic de salariati (pe luna, trimestru, an), exprima totalul personalului existent in evidenta intreprinderii, in baza unui contract de munca cu durata determinata sau nedeterminata;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.