Laborator proiectarea si managementul sistemelor de calcul

Trimis la data: 2010-07-13 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 68 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Irina Turcu Dimensiune: 350kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Este o asociatie, persoana juridica romana de drept privat, de interes public, fara scop lucrativ, neguvernamentala si apolitica constituita ca organism national de standardizare in baza prevederilor OG 39/98 si a Legii nr.355/2002, recunoscuta ca organism national de standardizare prin HG 985/2004.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Principalele atributii:
Stabilirea principiilor si metodologiei standardizarii nationale;Elaborarea si aprobarea standardelor nationale si participarea la activitatea de standardizare europeana si internationala.Gestionarea fondului documentar de standarde si publicatii din domeniul standardizarii nationale si internationale

Asigurarea informarii publice in domeniul standardizarii nationale
Editarea, publicarea si difuzarea standardelor si a publicatiilor standardizarii
Oferirea de produse si servicii utilizatorilor de standarde in scopul satisfacerii necesitatilor acestora
Promovarea respectarii dreptului de copyright asupra standardelor europene adoptate
ASRO acorda la cerere marcile nationale de conformitate SR (conformitatea cu standardele romane de produs) si SR-S (conformitatea cu standardele romane de securitate)

Standardizarea este o activitate specifica prin care sunt stabilite, pentru problemele reale sau potentiale, prevederi destinate unei utilizari comune si repetate, urmarind obtinerea unui grad optim de ordine intr-un context dat (SR 10000-1:1994). Standardizarea este un instrument al schimburilor comerciale, un instrument pentru dezvoltarea economica, un instrument de transparenta si progres, si un instrument strategic pentru agentii economici care participa la lucrarile de standardizare.

Standardul este un document, stabilit prin consens si aprobat de un organism recunoscut, care furnizeaza, pentru utilizari comune si repetate, reguli, linii directoare sau caracteristici pentru activitati sau rezultatele lor, in scopul obtinerii unui grad optim de ordine intr-un context dat (SR 10000-1:1994) .

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.