Limbaje de programare ingineresti

Trimis la data: 2013-08-20
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.69 / 10
Downloads: 0
Autor: gabypetrea
Dimensiune: 117kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Ferestrele MATLAB.Lansarea programului MATLAB se face simplu: fie dand click de doua ori pe iconita corespunzatoare de pe desktop, fie din start>all programs>MATLAB. Se obtine imaginea din figura 1.1 pe desktop.
De interes deosebit este zona de comenzi, unde programul asteapta sa tastam comenzi pe care el sa le interpreteze si sa le execute. Exemplificarile din aceasta zona sunt indicate cu caractere italice.

Laboratoare similare:

Zona denumita "istorie comenzi" va contine toate comenzile date pe parcursul unei sesiuni de lucru (adica intre deschiderea si inchiderea programului. Mai mult, contine toate comenzile din mai multe sesiuni, fiecare sesiune fiind despartita de precedenta de un rand ce contine data si ora deschiderii sesiunii.

Aceasta zona ne permite sa nu scriem secvente de comenzi care au fost date in sesiuni anterioare, ci utilizand copy-paste sa readucem secventa dorita in zona de comenzi, economisind timp. Zona de memorie contine informatii despre toate datele, constante sau variabile existente in memorie lucru ce permite usurarea construirii programelor mari. Mai exista o fereastra des utilizata, fereastra grafica. Aceasta fereastra se deschide numai daca a fost scrisa in zona de comenzi o comanda din clasa comenzilor grafice.

Utilizand parantezele corespunzator se pot calcula expresii mai complicate. In calcule se pot utiliza si functii elementare predefinite in program. Mai jos sunt prezentate cele mai utilizate functii:
a) functii trigonometrice
sin - sinus; asin - arcsinus; cos - cosinus; acos - arccosinus; tan - tangenta; atan - arctangent;cot - cotangenta; acot - arccotangent; sec - secanta; asec - arcsecant; csc - cosecanta; acsc - arccosecant;

b) functii putere;
exp - functia exponentiala; log - logaritm natural; log2 - logaritm in baza 2; log10 - logaritm in baza 10; sqrt - functia radical;
c) alte functii;
abs - valoarea absoluta, modul; min - minimum; max - maximum;

- zeros(n,m) va genera matricea de tip n x m ale carei elemente sunt toate zero. Daca matricea este patrata de tip n se va scrie zeros(n).
- ones(n,m) va genera matricea de tip n x m cu toate elementele 1. Matricea patrata de tip n cu elemente 1 este generata de ones(n).
- eye(n) va genera matricea unitate de ordin n, adica matricea ce are elementele egale cu 1 pe diagonala principala si 0 in rest.Operatorul [] permite generarea unor noi matrice prin concatenarea unor matrice deja generate. Pentru concatenarea pe orizontala a matricelor A cu B vom scrie [A,B] matricele A si B trebuind sa aiba acelasi numar de linii. Pentru concatenarea pe verticala vom scrie [A;B] de data aceasta matricele A si B trebuind sa aiba acelasi numar de coloane.

Pentru generarea de matricei poate fi utilizata si functia diag(v,k) unde v este un vector iar k un intreg. Functia va genera o matrice in care vectorul v devine o diagonala paralela cu diagonala principala aflata la distanta k deasupra(daca k>0)sau dedesubtul (daca k
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.