Limbajul Nonverbal

Trimis la data: 2010-04-05
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 5
Autor: Alexandru Dorinescu
Dimensiune: 122kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Te-ai aflat vreodata in dificultate cind a trebuit sa-ti alegi tinuta vestimentara pentru un anumit eveniment? Sau ti s-a intamplat vreodata sa faci nota discordanta cu vestimentatia ta cind ai participat la o intalnire cu partenerii de afaceri?

Laboratoare similare:

Chiar daca tindem sa fim de acord cu expresia "important este cum gindim si nu cum ne imbracam", in viata de zi cu zi vestimentatia joaca un rol important in perceptia persoanelor. Un renumit consultant in domeniul managementului si dezvoltarii resurselor personale, Richard Denny, sustinea intr-o lucrare a sa ca, desi oamenii au dreptul sa adopte orice forma de imbracaminte doresc, ei trebuie totusi sa faca distinctia intre munca si distractie si sa-si adapteze vestimentatia "atmosferei de afaceri create de patronul lor".

Hainele sunt semne ale statutului social, simboluri ale puterii sociale, influentind stima de sine a celor care le poarta si, de asemenea, modul in care ceilalti se comporta fata de noi. vestimentatia reprezentind un important mijloc de management al impresiei.

Vestimentatia face parte din categoria informatiilor accesibile despre o persoana. Pe baza informatiei oferite de imbracaminte, oamenii trag concluzii in legatura cu statusul social al persoanelor, caracterul sau chiar competenta acestora.

O regula de baza in lumea afacerilor spune ca aici totul se conduce dupa principii cazone unde tot ceea ce conteaza este ierarhia. Implicit si vestimentatia profesionistilor din acest mediu se supune acestei reguli.

Daca te pozitionezi in virful piramidei ierarhice, iti este permisa o mai mare libertate in a-ti exprima personalitatea la nivelul tinutei vestimentare. Dar daca te afli inca in plina ascensiune, cind iti alegi tinuta, caracterul profesional trebuie sa primeze in fata celui personal. Iar cu cit gradul de expunere al jobului tau este mai mare, cu atit mai mult tinuta ta trebuie sa fie mai ingrijita, mai placuta si mai serioasa.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.