Managementul comertului

Trimis la data: 2010-09-02
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandru Lazar
Dimensiune: 41kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Problema 1
S.C. Heliss S.A. da in chirie un spatiu comercial. O alta S.C. doreste sa inchirieze acest spatiu in urmatoarele conditii:
a) Sa plateasca in sistem posticipat o chirie lunara de 1000 RON;
b) Rata medie a dobanzii bancare la depozite este de 5% pe luna;
c) Firmei i se mai ofera si posibilitatea de a i se inlocui aceste plati periodice cu plata unei singure sume la sfarsitul fiecarui semestru , egala cu 6150 RON;

Laboratoare similare:

d)Sa i se plateasca aceste plati periodice cu o suma de 6100 RON la inceputul fiecarui semestru pentru semestrul care urmeaza.
Cerinta: Care este varianta optima pe care trebuie sa o accepte S.C. Heliss S.A.?Analiza variantei optime: S.C. Heliss primeste oferta de a i se plati o suma de 6150 RON. Aceasta varianta nu este avantajoasa pentru firma deoarece platile periodice au o valoare mai mare si se inregistreaza o pierdere semestriala egala cu 650 RON.

Intrucat firma care inchiriaza propune plata unei sume la inceputul fiecarui semestru, aceasta egala cu 6100 RON , aceasta varianta este mai avantajoasa deoarece valoarea totala actuala este egala cu 6476,2 RON, rezultand un castig semestial de 376,2 RON.

Problema 2
S.C. Heliss S.A. da in chirie un spatiu comercial. O alta S.C. doreste sa inchirieze acest spatiu in urmatoarele conditii:
e)Sa plateasca tn sistem anticipat o chirie lunara de 1000 RON;
f)Rata medie a dobanzii bancare la depozite este de 5% pe luna;

g)Firmei i se mai ofera ssi posibilitatea de a i se inlocui aceste plati periodice cu plata unei singure sume la sfarsitul fiecarui semestru , egala cu 6150 RON;
h)Sa i se plateasca aceste plati periodice cu o suma de 6100 RON la inceputul fiecarui semestru pentru semestrul care urmeaza.
Cerinta: Care este varianta optima pe care trebuie sa o accepte S.C. Heliss S.A.?

Analiza variantei optime: Firma care inchiriaza spatiul comercial de la SC Heliss SA este dispusa sa plateasca o suma finala de 6150 RON. SC Heliss SA nu accepta plata acestei sume la finele fiecarui semestru deoarece platile periodice au o valoare mai mare, respective 7140 RON, si se inregistreaza o pierdere semestriala de 990 RON. Intrucat firma care inchiriaza spatiul propune plata unei sume la inceputul fiecarui semestru egala cu 6100 RON, aceasta varianta este avantajoasa, deoarece valoarea totala actuala este egala cu 5329,15 RON, resultand un castig semestial egal cu 770,85 RON.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.