Managementul sistemelor informatice europene

Trimis la data: 2010-06-21 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 6
Autor: Anca Telciu Dimensiune: 15kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1. Descrierea succinta a intreprinderii
In intreprinderea de productie ""Echipamente mecanice si piese de schimb pentru instalatii de foraj si extractie petroliere EURO-Ploiesti"" se executa pompe de extractie, prajini de foraj, schele metalice etc. pentru instalatiile de foraj si extractie din domeniul petrolier.Intreprinderea este relativ noua, avand o experienta de 5 ani in domeniu. Inca de la inceput, a abordat cu curaj fabricatia instalatiilor mecanice care constituie obiectul sau de activitate, reusind sa faca o buna impresie pe piata interna. In perspectiva, se prevede largirea gamei de productie cu alte categorii de instalatii din acelasi domeniu, eventual pentru forajul de mare adancime, cu debuseuri spre export.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Referitor la aceasta schema, facem urmatoarele observatii:
a. Am reprezentat cu linie continua relatiile de subordonare ierarhica de conducere intre compartimente. Astfel, Directorul General, care reprezinta nivelul 1 de conducere, coordoneaza direct compartimentele aflate pe nivelul al 2-lea: productie, plan-dezvoltare, marketing, personal, financiar contabilitate si compartimentul informatica, la care s-a alaturat, in ultimul timp, compartimentul nou infiintat al controlului de calitate.

b. Am reprezentat pe aceeasi schema, cu linie intrerupta, relatiile functionale pe linie de productie, care se stabilesc intre compartimentele de nivel ierarhic 3 subordonate productiei - atelierele mecanice, magaziile si serviciul aprovizionare-desfacere - compartimentul de nivel ierarhic 3 subordonat plan-dezvoltarii - lansare - si compartimentul de nivel ierarhic 2 - controlul de calitate - subordonat direct Directorului General. Mentionam ca avem nevoie de aceste relatii pentru a intelege cum functioneaza sistemul de gestiunea productiei, pe care il vom modela in final cu ajutorul UML.

c. In intreprinderile mai mari, in loc de compartimentul "plan-dezvoltare" se utilizeaza sintagma "cercetare-dezvoltare", care are acelasi rol. Evident, intreprinderile mici nu dispun de un compartiment propriu de cercetare.
d. Intreprinderile mai mari, au structuri organizatorice ierarhizate pe mai mult de trei niveluri, dupa caz. Conducerea compartimentelor este asigurata fie de un director, fie de un sef de serviciu. In cazul nostru nu am specificat functia conducatorului de compartiment ci numai numele compartimentului.

e. Compartimentul informatic:
- este subordonat, in schema noastra, direct nivelului 1 al conducerii, solutie in general preferabila aceleia de subordonare la compartimentul economic, varianta care se intalneste uneori;
- are relatii pe linie informationala cu absolut toate compartimentele intreprinderii (lucru nereprezentat in schema pentru a nu face dificila citirea acesteia).

3. Relatiile functionale
Toate compartimentele reprezentate in schema din figura 1 au roluri precise care asigura functionalitatea intreprinderii.
Coordonarea este asigurata de catre Directorul General, care ia decizii strategice privind viitorul intreprinderii, colaboreaza strans cu compartimentele plan-dezvoltare, marketing si financiar pentru a asigura resursele, urmareste realizarea obiectivelor productiei, calificarea personalului si colaboreaza strans cu compartimentul informatic pentru a obtine informatii operative si a veghea la asigurarea unei imagini corecte a intreprinderii pe site-ul acesteia.

Pe linie de productie, directorul de productie stabileste, pe baza unui plan aprobat de Consiliul de Conducere (nereprezentat in schema, din care fac parte toti directorii de compartimente in frunte cu Directorul General), ce produse se fabrica in fiecare perioada (an, trimestru, luna, decada).

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.