Masurarea coeficientului de reflexie si a impedantelor normate

Trimis la data: 2010-10-15 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 5
Autor: Ionut Giurgea Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Linia echivalenta ghidului
Pentru un anumit mod de propagare prin ghid se pot defini doua marimi scalare,tensiunea echivalenta si curentul echivalent proportionale cu intensitatea cimpului electric, respectiv magnetic transversal .Aceste marimi variaza in lungul ghidului la fel ca tensiunea si curentul in lungul unei linii,de aceea prin folosirea lor, o portiune de ghid poate fi echivalata cu o linie de aceeasi lungime, care transporta aceeasi putere,cu aceeasi constanta de propagare.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Metode de masura
Masurarea coeficientului de reflexie si a impedantelor normate in domeniul microundelor se face prin procedee specifice,bazate pe folosirea liniei de masura.Pentru un ghid dat si pentru o frecventa data a generatorului,distributia amplitudinii oscilatiilor care se stabilesc in ghid depinde numai de sarcina normata .Aceasta determina valorile relative ale maximelor si minimelor si pozitiile acestora.

Aspectul distributiei este descris cantitativ cu ajutorul factorului de unda stationara,iar pozitiile minimelo se masoara fata de capatul dinspre sarcina al liniei de masura considerat plan de referinta pentru definirea impedantelor.Deoarece distributia este periodica ,este suficient sa se masoare pozitia unui singur minim oarecare fata de un plan de referinta echivalent.

Se numeste plan de referinta echivalent un plan situat la un multiplu intreg de semilungimi de unda fata de planul de referinta .Linia de masura permite masurarea parametrilor specifici distributiei si . Cu ajutorul lor se determina coeficientul de reflexie si impedanta normata a sarcinii care a determinat aceasta distributie.Se pot folosi fie metoda analitica, fie motoda grafica .Aceste doua metode vor fi descrise sumar in continuare:

Metoda grafica
In metoda grafica rezistenta si reactanta normata a sarcinii necunoscute se deduc din diagrama circulara Smith cu ajutorul parametrilor masurati si . Comcomitent se determina si amplitudinea si faza coeficientului de reflexie.In diagrama circulara punctele de minim ale impedantei sunt situate pe semidiametrul real negativ, la intersectia acestuia cu cercul corespunzator valorii masurate . Prin deplasarea in lungul cercului de constant se poate determina impedanta in orice punct pe linia de masura.Pe diagramele circulare folosite la masurarea impedantelor sunt notate direct sensurile in care trebuie facuta rotatia , in functie de sensul deplasarii minimelor pe linia de masura fata de planul echivalent (in sens trigonometric spre generator).

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.