Masurarea debitului

Trimis la data: 2010-08-14
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 7.14 / 10
Downloads: 442
Autor: Andreea Cocis
Dimensiune: 23kb
Voturi: 15
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Obiectivul lucrarii :cunoasterea structurii si a functiei unui sistem de masurare a debitului;cunoasterea principiului de functionare si determinarea caracteristicii statice a unui traductor de debit cu diafragma.

Laboratoare similare:

Traductoarele de acest tip sunt constituite deci din cel putin doua elemente esentiale:Senzorul de debit, care este alcatuit din rezistenta hidraulica si care produce o cadere de presiune dependenta de debit.
Manometrul diferential, care serveste la masurarea caderii de presiune pe senzor.In sistemele mai evoluate semnalul obtinut ca efect al caderii de presiune in manometrul diferential este convertit in semnal electric, de obicei curent electric, pentru a fi mai usor de transmis, prelucrat si masurat.

Din cele aratate rezulta, deci, ca in acest caz masurarea debitului consta in fond in masurarea caderii de presiune produsa de senzor. Dependenta debit - cadere de presiune este determinata de regimul de curgere si de tipul senzorului.In cele mai multe cazuri dependenta dintre debit si caderea de presiune este neliniara ceea ce are drept consecinta o scara cu gradatii neuniforme.

Pentru a obtine o scara cu gradatii uniforme senzorul de debit sau elementul de convertire si adaptare se cupleaza cu un element de liniarizare, un extractor de radacina patrata.Traductorul de debit prezentat in figura 1 este format din elementul sensibil tip diafragma ES-D, care sesizeaza si transforma debitul de lichid Q intr-o diferenta de presiune p = p1 - p2 proportionala cu patratul debitului, convertorul C, care transforma diferenta de presiune p intr-o deplasare unghiulara si adaptorul AD, la iesirea caruia se obtine un semnal electric I1 = 2...10 mA (sau 4...20 mA), de asemenea proportional cu patratul debitului:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.