Masurarea dimensiunilor exterioare si a abaterilor de forma geometrica cu ajutorul micrometrului de exterior

Trimis la data: 2013-10-30
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.17 / 10
Downloads: 0
Autor: jimmi890
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Micrometrele sunt mijloace de masurat lungimi cu amplificare mecanica, a caror functionare se bazeaza pe principiul surubului micrometric. Ele sunt destinate aproape in totalitate masuratorilor absolute. Principiul surubului micrometric este urmatorul: -miscarea de rotatie imprimata acestuia de catre operator este transformata intr-o deplasare liniara a tijei.

Laboratoare similare:

La micrometru, dimensiunea de masurat este cuprinsa intre doua suprafete plane si paralele, de aceea se recomanda sa se masoare cu micrometru suprafete plane. Daca totusi se masoara si suprafete de revolutie, se recomanda sa se efectueze doua masuratori in doua plane perpendiculare, iar valoarea finala sa se calculeze ca media aritmetica a celor doua masuratori.

Pentru a se efectua citirea corecta trebuie sa se cunoasca bine sistemul gradatiilor de pe bratul cilindric si tamburul.
Pe bratul cilindric se deosebesc doua scari gradate si anume:-scara milimetrilor, cu diviziuni din milimetru in milimetru si numerotatia din 5 in 5 mm;
-scara jumatatilor de milimetru, cu diviziuni din milimetru in milimetru si nenumerotata.
Pe intreaga circumferinta tronconica a tamburului 6 sunt trasate 50 de diviziuni, la intervale egale, numerotate din 5 in 5, de la zero la 50.

La efectuarea masurarilor cu micrometrul se pot ivi trei situatii de citire in functie de pozitia marginii portiunii tronconice a tamburului gradat in raport cu reperul scarii milimetrilor si jumatatilor de milimetri de pe bratul cilindric.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.