Masurarea dimensiunilor interioare si a abaterilor de forma geometrica cu ajutorul comparatorului de interior

Trimis la data: 2013-10-30
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: jimmi890
Dimensiune: 67kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Generalitati: Comparatorul de interior serveste la masurarea dimensiunilor prin comparatie, reglarea lui facandu-se cu ajutorul unui bloc de cale sau cu ajutorul unui calibru inel. Comparatorul de interior face parte din grupa aparatelor cu parghie si roti dintate. El se compune din urmatoarele parti componente: comparatorul cu cadran 1, sistemul de parghii 2 si varfurile de masurare 3.

Laboratoare similare:

Instrumente de masura folosite: Comparator de interior (STAS 4293-87 clasa de fabricatie 1), avand caracteristicile: valoarea diviziunii 0,01 mm; domeniul de masurare 0...2 mm.

Eroarea comparatorului cu cadran in limitele unei rotatii 4 m; in limitele intregului domeniu de masurare 5 m.Eroarea maxima a aparatului (fara comparator); la aparatele utilizate la diametre mai mici de 50 mm este de 5 m; la aparate utilizate la diametre mai mari de 50 mm este de 8m.Trusa de cale plan paralele; suport de cale, cu accesorii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.