Masurarea nivelului

Trimis la data: 2010-04-22
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 6.26 / 10
Downloads: 293
Autor: Lorette Repcea
Dimensiune: 27kb
Voturi: 15
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
1. Obiectivul lucrarii:cunoasterea structurii si a functiei unui sistem de masurare a nivelului;cunoasterea principiului de functionare si determinarea caracteristicii statice a unui traductor de nivel cu imersor tip AT 50 cu adaptor ELT 370.

Laboratoare similare:

2. NOTIUNI RECAPITULATIVE DE BAZA
In tehnica, nivelul se defineste ca fiind inaltimea h [m] la care se afla suprafata de separatie a doua medii fluide cu proprietati diferite, in raport cu un reper dat.

In automatizarile industriale, traductoarele de nivel au o larga utilizare nu numai prin faptul ca nivelul reprezinta un parametru important pentru desfasurarea anumitor procese tehnologice, intervenind astfel in numeroase bucle de reglare, ci si pentru posibilitatile pe care le ofera de a obtine, relativ usor, masurarea indirecta a cantitatilor de materiale exprimate sub forma de volum sau de masa.

Tipurile de traductoare de nivel utilizate in automatizarile industriale sunt:
- traductoare de nivel cu plutitor;
- traductoare de nivel cu imersor;
- traductoare de nivel bazate pe masurarea presiunii hidrostatice;
- traductoare de nivel ultrasonice;
- traductoare de nivel cu radiatii nucleare;
- traductoare de nivel cu sonde rezistive, capacitive, inductive;
- traductoare de nivel cu elemente termosensibile.

In aceasta lucrare vom trata traductoarele de nivel cu imersor.Traductoarele de nivel cu imersor isi bazeaza functionarea pe proprietatea corpurilor scufundate intr-un lichid de a fi impinse de jos in sus cu o forta egala cu greutatea de volum dislocuit (forta ascensionala sau forta arhimedica).

Imersorul este un tub cilindric ce efectueaza o deplasare odata cu modificarea nivelului, dar si o imersare in lichid, proportionala cu cresterea nivelului. Adancimea de scufundare a imersorului este variabila, iar pozitia lui este determinata de echilibrul dintre greutatea proprie, forta arhimedica si reactiunea din elementul de suspensie.

In cele mai multe cazuri, ca element de suspensie se foloseste un brat solidar cu un tub de torsiune, care serveste si ca element de transmitere in afara vasului a pozitiei imersorului, deci a nivelului, fara a fi nevoie de elemente de etansare (figura 1).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.