Masurarea tensiunilor si a curentilor de curent continuu si alternativ

Trimis la data: 2009-04-10 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 27
Autor: Veronica Popa Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Voltmetrele analogice se impart in doua mari categorii: voltmetre electromecanice si voltmetre electronice. Voltmetrele electromecanice se denumesc dupa tipul instrumentului de masurare utilizat: magnetoelectrice, feromagnetice, electrodinamice, electrostatice, etc. Ele indica valoarea tensiunii la simpla lor conectare in circuitul de masurare, de unde absorb energia necesara functionarii lor. Ca urmare, cu exceptia voltmetrelor electrostatice, voltmetrele electromecanice sint aparate caracterizate prin consum propriu.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

In regim sinusoidal, asa cum s-a aratat in cadrul capitolului 3, voltmetrele: feromagnetice, electrodinamice, ferodinamice, magnetoelectrice cu redresor, termoelectrice si electrostatice indica valoarea efectiva a marimii masurate. S-au prezentat pe larg, problemele legate de constructia fiecarui tip de voltmetru si limitele de utilizare in domeniul frecventa.

In regim nesinusoidal aparatele uzuale feromagnetice si ferodinamice indica eronat. Voltmetrele electrodinamice, termoelectrice si electrostatice indica valoarea efectiva a marimii nesinusoidale, in timp ce aparatele cu redresor indica valoarea medie. c) Voltmetrele numerice c.a. In regim sinusoidal masoara valoare efectiva a tensiunii indiferent daca convertorul cu care sunt echipate este de valori medii, de valori de varf sau valori efective.

In regim nesinusoidal vor indica corect valoarea efectiva a marimii sinusoidale numai voltmetrele numerice prevazute cu convertor de valoare efectiva (RMS).d) Voltmetre electronice de c.a.Un voltmetru electronic de c.a. este format in principiu din doua parti distincte: partea de conversie care transforma semnalul alternativ intr-un semnal continuu proportional cu acesta si partea de masura, un voltmetru de c.c.

Dupa caracterul conversiei din c.a. in c.c. se deosebesc trei tipuri de voltmetre electronice: - de valori medii, de valori de varf si de valori efective.e) Masurarea tensiunii alternative prin compensare
Metoda de compensare se poate utiliza si in curent alternativ, in acest caz tensiunea de compensare sa fie egala cu tensiunea necunoscuta in amplitudine, faza, frecventa si forma. {n ceea ce priveste forma de semnal a celor doua tensiuni, ele trebuie sa fie ambele sinusoidale sau cvasi-sinusoidale.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.