Materiale dielectrice

Trimis la data: 2010-10-25
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 7.84 / 10
Downloads: 153
Autor: Popovici Ana
Dimensiune: 66kb
Voturi: 12
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
I.Scopul lucrarii
Scopul acestei lucrari este insusire a metodei de determinarea permitivitatii complexe relative a materialelor dielectrice solide uzuale cu analizatorul RF de impedanta/material, model E4991a si analiza comportarii acesteia in frecventa.

Laboratoare similare:

II.Introducere teoretica
Dielectricii sunt materiale care se caracterizeaza prin stari de polarizatie cu functie de utilizare. Prin stare de polarizatie electrica se intelege starea materiei caracterizata prin momentul electric al unitatii de volum diferit de zero.

Starea de polarizatie poate fi temporara daca depinde de intensitatea locala a campului electric in care este situat dielectricul si poate fi de deplasare (electronica sau ionica) sau de orientare dipolara. Starea de polarizatie permanenta nu depinde de intensitatea locala a campului electric si poate fi spontana (piroelectrica) sau piezoelectrica.

B.Se masoara permitivitateaa complexa, partile reala si imaginara ale acesteia si tangenta unghiului de pierderi, pentru urmatoarele materiale: teflon, plexilas, pertinax, sticlotextolit, in gama de frecventa de la 1 MHz- GHz.

Materialele se fixeaza, pe rand, in dispozitivul 16453A si se parcurge algoritmul din figura 7. Calibrarea analizorului se executa o singura data. Valorile masurate se trec in tabelul4, ultima linie din tabel se completeaza cu valorile factorului de calitate, care se calculeaza cu relatia(6).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.