Materiale industriale

Trimis la data: 2010-05-21
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.70 / 10
Downloads: 12
Autor: Lavinia Cocea
Dimensiune: 123kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
1.OBIECTUL LUCRARII
Proprietatile fizico-mecanice si tehnologice ale materialelor feroase, in general, si ale otelurilor, in special, pot fi modificate in limite largi, in mai mare masura decat in cazul altor materiale, prin intermediul diverselor elemente de aliere.Lucrarea prezinta in acest sens influenta specifica a principalelor elemente de aliere ale otelurilor, in scopul alegerii optime a acestora pentru un anumit produs.

Laboratoare similare:

2.NOTIUNI TEORETICE
Conform recomandarii ISO 4849/1, clasificarea otelurilor poate fi facuta si in functie de compozitia lor chimica existand, din acest punct de vedere, oteluri carbon si oteluri aliate.
In tabelul 1 sunt redate continuturile limita care separa otelurile carbon de cele aliate; cifrele inscrise in acest tabel se inteleg drept continuturi maxime in otelurile carbon, respectiv minime in otelurile aliate.

Otelurile aliate sunt acelea in a caror compozitie se adauga, in mod voit, unul sau mai multe elemente de aliere din cele indicate in tabel - in continuturi egale sau mai mari decat valorile limita.
Dupa continutul elementelor de aliere se deosebesc:
- oteluri slab aliate, folosite, in majoritate, ca oteluri de masa in constructii metalice si constructii de masini.
Pentru otelurile slab aliate, suma totala a elementelor de aliere este sub 5%.

oteluri aliate (cuprinzand oteluri mediu si inalt aliate) folosite de obicei in stare tratata termic. Sunt considerate oteluri inalt aliate cele la care suma elementelor de aliere depaseste 10% sau un singur element de aliere este in proportie mai mare decat limitele cuprinse in tabelul 2.Pentru otelurile mediu aliate suma elementelor de aliere este cuprinsa intre 5% si 10%.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.