Metode de laborator utilizate pentru aprecierea eficientei decontaminarii

Trimis la data: 2010-05-11 Materia: Biologie Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Lena Mircescu Dimensiune: 24kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Testele bacteriologice pot fi grupate in doua mari categorii: calitative si cantitative. Testele calitative sunt directe si indirecte. Testele bacteriologice directe urmaresc decelarea microorganismelor patogene de pe suprafata supusa decontaminarii prin insamantari pe medii de cultura speciale sau prin tehnici de colorare complexe. Schliesser T (1985) foloseste microorganisme de referinta, care sunt aprobate pentru a fi utilizate in scopul caracterizarii capacitatii bactericide a unor substante cat si pentru controlul curent al eficientei decontaminarii de necesitate.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Aceste test-organisme sunt : Staphilococcus aureus, Streptococcus faecium, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis, Mycobacterium avium, Candida albicans, oochisti de Eimeria tenella oua neembrionate de Ascaris suum.Aprecierea eficientei decontaminarii profilactice se face prin teste bacteriologice indirecte, care evidentiaza prezenta unor bacterii cu semnificatie de indicatori sanitari sau reducerea numarului de microorganisme de pe suprafetele supuse decontaminarii (test bacteriologic cantitativ).

In tara noastra, pentru controlul eficientei decontaminarii a fost oficializat testul coli, care urmareste punerea in evidenta a prezentei Escherichiei coli pe mediul Levine ( Legea sanitara- veterinara nr. 60/ 1974). Acest test nu reflecta indeajuns eficienta decontaminarii, deoarece colibacilii sunt sensibili la actiunea substantelor decontaminante si sunt distrusi inaintea altor germeni patogeni (bacilul tuberculozei, bacilul paratuberculozei, bacteriile sporulate, virusuri fara pericapsida) (Decun si col. 1991).

Recoltarea probelor se face din minimum zece zone, in cazul adaposturilor de tip gospodaresc si de cel putin 20 de suprafete in cazul adaposturilor de mare capacitate din complexele zootehnice (70 % din probele recoltate trebuie sa fie de pe suprafetele care vin in contact cu animalele).In vederea recoltarii probelor, se pregatesc tampoane de sanitatie (Ts). Tamponul se face din vata sau tifon rasucit pe o tija de aluminiu, introdus in eprubeta de 180/ 18. pe aceasta tija se confectioneaza un dop din vata hidrofuga. In eprubeta se introduc 10 ml solutie fiziologica si apoi se sterilizeaza prin autoclavare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.