Monitorizarea calitatii mediului

Trimis la data: 2009-05-04 Materia: Geografie Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 6
Autor: Monica Varariu Dimensiune: 21kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Raportul (2,303RT/zF) este constant la temperatura constanta. Astfel, la 25 ºC, valoarea acestuia este de 59,2 mV. La o tarie ionica constanta, coeficientul d activitate ramane la randul lui constant, astfel incat el se poate ingloba in potentialul E0, iar dependenta E(c) va fi liniara.
Electrozii ion-selectivi sunt realizati in diferite variante constructive, dependente de ionul ce se doreste a fi determinat. In general, componenta ce confera selectivitate electrodului este o membrana solida, care prezinta un schimb selectiv pentru ionul analizat.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

O prima varianta constructiva o constituie electrodul de sticla, folosit initial pentru masurarea activitatii ionului H+. Ulterior au fost elaborate variante constructive si pentru alti cationi monovalenti, de exemplu Na+ si Ag+. Membrana de sticla, in cazul electrodului pentru pH, are selectivitate mare, acest ion fiind preferat altor cationi prin impiedicare sterica. Electrozii pentru Na+ si Ag+ pot prezenta interferente din partea altor cationi (Na+ poate interfera cu K+ si NH4+).

Potentiometria directa la curent nul poate fi folosita in masuratori directe, in care concentratia speciei analizate este functie de potentialul masurat pe un electrod reversibil in raport cu aceasta specie (electrod de lucru, electrod indicator). In masuratorile prin potentiometrie directa pot fi utilizati numai acei electrozi care dau un raspuns conform relatiei Nernst (raspuns nernstian). Daca pentru un compus A exista un electrod care satisface conditia mentionata anterior, dependenta potentialului de electrod de concentratie este data de relatia Nernst (1).

Tensiunea electromotoare masurata este diferenta dintre potentialul electrodului de lucru si cel al electrodului de referinta. Cunoscand potentialul standard i"0, se poate determina in mod direct activitatea speciei analizate A.Raspunsul electrodului se exprima ca variatia potentialului de electrod si implicit a tensiunii electromotoare, de activitatea speciei analizate. Din relatia Nernst se poate extrapola:

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.