Organizarea, normarea si salarizarea muncii

Trimis la data: 2014-01-18
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: imcm
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Scopul lucrarii:
1. Analiza structurii timpului de munca in urma fotografierii.
2. Determinarea timpului efectiv de munca si coeficientului de incarcare a muncitorului.
3. Calcularea cheltuielilor dependente de executant.

Notiuni teoretice:
Fotografierea timpului de munca reprezinta o observare neintrerupta si masurare a timpului cheltuit in care observatorul fixeaza strict tot ce se intampla la locul de munca pe perioada intregului schimb. In dependenta de obiectul ales fotografierea zilei de munca poate fi:

Laboratoare similare:

Fotografierea timpului de munca reprezinta o observare neintrerupta si masurare a timpului cheltuit in care observatorul fixeaza strict tot ce se intampla la locul de munca pe perioada intregului schimb. In dependenta de obiectul ales fotografierea zilei de munca poate fi:

Individuala - ea se petrece in scopul pentru a obtine date pentru imbunatatirea organizarii muncii, pentru inlaturarea cheltuielilor de timp nerationale, pentru stabilirea normativelor timpului de pregatire-incheiere, timpul de deservire a locului de munca si timpul de odihna si necesitati fiziologice. Fotografierea individuala are ca scop observarea unui singur muncitor care serveste unul sau mai multe locuri de munca pe durata unui schimb.

Colectiva - are ca scop de a observa un grup de muncitori care sunt asociati intr-o brigada.In dependenta de rolul observatorului fotografierea zilei de munca poate fi executata prin urmatoarele metode:
Vizuala - observatorul se afla nemijlocit la locul de munca.
Prin intermediul aparatelor de control si inregistrare - prezenta observatorului nu este necesara.Autofotografierea - observatorul este si in calitate de executant.

Fotografierea zilei de munca include urmatoarele etape:
Pregatirea fotografierii - se alege locul de munca ce urmeaza de a fi observat. Fotografierea propriu-zisa - inregistrarea in foaia de fotografiere a tuturor consumatorilor de timp in ordinea succesiunii actiunilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.