Pac 6

Trimis la data: 2010-10-23
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: Andrei Tudose
Dimensiune: 555kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Figura A.4.1 cuprinde un capac de pompa turnat, in reprezentare completa si in sectiune. Lagarele cu rostogolire sunt plasate in zone simetric plasate, la extremitati. In interior sunt prevazute canale pentru asigurarea axiala a rulmentilor. Trasarea modelului spatial urmareste procedura de mai jos. 1) Deschideti obisnuita schita, in planul frontal si realizati poligonul reprezentat in figura A.4.2. Linia verticala fata de care sunt date cotele de 25 mm, 16 mm 13 mm este o Centerline, invizibila din cauza suprapunerii cotelor.

Laboratoare similare:

Cele doua canale pentru inelele de siguranta sunt realizate folosind aceleasi cote, dar prin simetrie.Lungimea totala 80 mm.
2) Apelati la Revolved Boss/Base sau la lantul Insert, Boss/Base, Revolve si rotiti, pentru realizarea corpului fara nervuri, conturul din fig. A.4.2 in jurul axei Centerline. Selectati, daca este nevoie, in caseta Revolve, conturul si, eventual axa, ca prim parametru. Unghiul de revolutie este de 3600.3) Dupa vizualizare, reactivati planul Front, apelati la Normal to din View, apoi realizati o noua schita, ca in figura A.4.3. Linia inclinata cu 700 intersecteaza conturul modelului si este limitata de acesta. Inchideti schita.

4) Activati procedura Rib (nervura), din lantul Insert, Features sau direct din bara Feature. In caseta de dialog, impuneti Both Sides ca optiune de grosime (Thikcness), directia spre axa, deschideti inclinarea (Draft On), impuneti un unghi de draft de 150 si activati optiunea Draft Outward, pentru largire.T1=5 mm. OK.5) Urmeaza un proces de realizare a racordarilor specifice turnarii. Activati comanda Fillet, direct din bara Features sau din Insert, Features, Fillet/Round. Se deschide caseta Fillet 1, in care impuneti ca tip de racordare Face Fillet, o raza de 5mm si selectati cele doua fete (suprafata cilindrica exterioara a corpului, respectiv suprafata ingusta a nervurii), ca in figura A.4.5.

OK ti obtineti prima racordare. 6) Repetati operatia de la punctul precedent, pentru racordarea din cealalta extremitate a nervurii, selectand corespunzator fetele si impunand o raza de 2 mm.
7) Realizati racordarea muchiei verticale a nervurii cu raza variabila, pe una din fetele sale: Fillet, cu optiunile Variable Radius, si, in punctele semnificative (la cele doua extremitati),
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.