Parametrii diportilor

Trimis la data: 2010-03-06
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Adela Olivescu
Dimensiune: 74kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
1.OBIECTUL LUCRARII
In lucrare sunt studiate metodele de masurare experimentala a parametrilor asociati unor formalisme de descriere a diportilor, precum si relatiile dintre acesti parametri. Este analizat modul de lucru pe impedante imagine.

Laboratoare similare:

G.Conectandu-se la poarta 2 o impedanta de valoare egala cu obtinem la poarta 1 (prin masurare cu ohmetrul) impedanta: , cu o eroare fata de cea calculata la punctul E .

Conectandu-se apoi la poarta 1 o impedanta de valoare egala cu se obtine la poarta 2 impedanta: cu o eroare fata de cea calculata la punctul E.
H.Se determina experimental impedantele imagine pentru cele trei sectiuni de atenuator. Se masoara cu un multimetru valorile , , , si se calculeaza , si exponentul de transfer pe imagini cu formulele:

I.Se conecteaza in cascada cele trei sectiuni de atenuator si se alimenteaza astfel incat diportul rezultat sa lucreze adaptat pe imagini. Se masoara atenuarea pe imagini a diportului considerat

3.RASPUNSURI LA INTREBARI
A) Pentru un diport oarecare avem nevoie de patru parametri, pentru unul reciproc de trei parametri (deoarece Z12 = Z21), iar pentru unul simetric de doar doi (deoarece si Z11 = Z22 ).
B) Conditia de adaptare coincide intotdeauna cu conditia de transfer maxim de putere .
C) Atenuarea de neadaptare (de exemplu la poarta 2) este negativa atunci cand Z02 este o bobini, iar Zs este un condensator sau invers.
D) Atenuarea de ecou depinde de sensul de propagare a puterii prin diport.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.