Parametrii diportilor

Trimis la data: 2009-04-03
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.61 / 10
Downloads: 0
Autor: Ioana muntenescu
Dimensiune: 27kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
1. OBIECTUL LUCRARII
In lucrare sunt studiate metodele de masurare experimentala a parametrilor asociati unor formalisme de descriere a diportilor, precum si relatiile dintre acesti parametri. Este analizat modul de lucru pe impedante imagine. SCHEMA DE PRINCIPIU A MACHETEI:

Laboratoare similare:

Conectandu-se la poarta 2 a unei impedanta de valoare egala cu Z02 obtinem la poarta 1 (prin masurare cu ohmetrul) impedanta: Z01' = 152 , cu o eroare 1 = 0,05 fata de cea calculata la punctul E.
Conectandu-se apoi la poarta 1 a unei impedante de valoare egala cu Z01 se obtine la poarta 2 impedanta: Z02' = 767 , cu o eroare 2 = 0,03 fata de cea calculata la punctul E.

H. Se determina experimental impedantele imagine pentru cele trei sectiuni de atenuator.Semasoara cu multimetru valorile Z1g,Z2g,Z1sc,Z2sc si se calculaeza Z01,Z02 si exponentul de transfer pe imagini cu formulele:RASPUNSURI LA INTREBARI SI APLICATII
A)Pentru un diport oarecare avem nevoie de patru parametri, pentru unul reciproc de trei parametri (deoarece Z12 = Z21), iar pentru unul simetric de doar doi (deoarece si Z11 = Z22 ).

B) Conditia de adaptare coincide cu conditia de transfer maxim de putere
C) Atenuarea de neadaptare (de exemplu la poarta 2) este negativa atunci cand Z02 este o bobina, iar Zs este un condensator sau invers.
D) Atenuarea de ecou depinde de sensul de propagare a puterii prin diport.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.