Piata, cerere, oferta, pret

Trimis la data: 2010-03-14
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.58 / 10
Downloads: 0
Autor: Manolache Anca
Dimensiune: 176kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
1.Demonstrati grafic extinderea si restrangerea cererii sub impactul modificarii modei confectiilor. 2. Inclinatia unei curbe de indiferenta exprima rata marginala de substituire (RMS) a celor doua marfuri. Ce se va intampla daca ne deplasam pe curba de indiferenta, consumand mai mult dintr-un bun si mai putin din altul? RMS creste sau scade?

Laboratoare similare:

Sa analizam urmatoarea situatie: scaderea pretului la o categorie de produse il va determina pe consumator, prin economia realizata, sa se orienteze catre alte produse (considerate de el ca fiind calitativ superioare); prin aceasta economie consumatorul achizitioneaza, suplimentar, alte produse. Ceea ce la inceput semana cu o economie, se transforma insa intr-un efect negativ de venit. Cum poate fi anulat acest efect negativ de venit?Demonstrati grafic urmatoarea apreciere apartinand lui Mark Blaug1:

"Marfurile inferioare" sunt marfuri a caror elasticitate a cererii de venit este negativa. 5. Introducerea unor taxe privind achizitionarea si utilizarea centralelor de incalzire proprii (de apartament) va modifica cererea pentru 1 Mark Blaug, Teoria economica in retrospectiva, Bucuresti, Editura Didactica si Pedagogica, 1992, pag. 378
acest produs. Explicati cum va reactiona pretul acestui produs si oferta producatorului. Cine va suporta mai mult taxele?

6. Se stie ca informatia are costul sau. Analizati comparativ cresterea/reducerea pretului ca urmare a utilizarii unei informatii de catre producator si democratizarea informatiei pentru consumator.Cantitatea ceruta de CD-uri la momentul t0 era de 40.000 u. la un pret unitar de 50.000 u.m. Care este coeficientul elasticitatii cererii in raport de pret daca la momentul t1 cantitatea ceruta devine 30.000 u. la pretul de 75.000 u.m.?
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.