Plan de interventie

Trimis la data: 2008-10-15
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 6.39 / 10
Downloads: 257
Autor: Sandra Dumitru
Dimensiune: 15kb
Voturi: 6
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Familia Rozsa a ajuns in atentia Directiei pentru Protectia Copilului in urma unei sesizari telefonice, facuta de o vecina a familiei, in data de 17.01.2006. Aceasta vecina (d-na Paula) a apelat ,,Telefonul Copilului'' informand Directia ca familia Rozsa, formata din parinti si 3 copii minori, cu varste cuprinse intre 7 ani si 7 luni locuiesc intr-o baraca improvizata, sufera de foame si frig.

Laboratoare similare:

Istoricul problemei
1)Circumstanele in care s-a ajuns la asistentul social
Familia Rozsa a ajuns in atentia Directiei pentru Protectia Copilului in urma unei sesizari telefonice, facuta de o vecina a familiei, in data de 17.01.2006

In data de Rozsa Hortensa este gasita la cersit cu fetita Maria. La acel moment,era despartit de Rozsa Radu, concubinul din acea perioada, ulterior sot, si cersea pentru intretinere. Fetita a fost plasata de urgenta in Centrul de Plasament nr 1 Cluj-Napoca.Tatal, impreuna cu bunica paterna solicita revocarea masurii si ambii isi asuma responsabilitatea fetitei. De la acea data nu au maifost incidente de acest fel in familia Rozsa.

2)Eeforturile familiei de a cere ajutor si efectele acestora
Familia Rozsa este de asemenea in atentia Serviciului de Adulti aflati in dificultate, in cadrul DGASPC. Asistentul social care se ocupa de cazul lor ete Gabalean Dan. Impreuna cu d-l Gabalean si noi, depun eforturi pentru solutionarea situatiei lor locative. Noi ii asistam in completarea dosarului pentru locuinta sociala, precum si pentr ajutor social, dar doamna Rozsa depune eforuri pentru a-si procura toate actele necesare.

In ceea ce priveste inregistrarea Mariei, nu s-au prezentat la Tribunal in data de 23.05.2007, cand aveau termen, motivand ca nu au fost reinstiintati, si astfel n-au fost siguri de data procesului. In schimb, sunt foarte hotarati sa se prezinte in 20.06.2007, cand au un nou termen.

In ceea ce-l priveste pe d-l Rozsa, a acceptat, la insstentele noastre sa isi caute un loc de munca, si chiar avea sperante de a-l obtine, la S.C. Rosal. Acest loc de munca nu a fost obtinut din cauza cazierului ,,patat''.


III. Evaluarea resurselor, capacitatilor, nevoilor si slabiciunilor
familiei.Impreuna cu familia Rozsa am stabilit obiectivele interventiei ca fiind acopeririea acestor nevoi prin furnizarea urmatoarelor resurse:nevoia resursa-adapost-locuinta sociala oferita de Primaria Cluj-Napoca -hrana;cantina sociala a primariei Cluj-Napoca sanatate -medic de familie,fundatii non-guvernamentale
care ofera medicamente gratuite
-acte de identitate -Tribunanlul Cluj-Napoca
-loc de munca -AJOFM Cluj-Napoca.

Planificarea interventiei
1) Rezolvarea problemelor de sanatate a celor 2 copii mai mici
2) Asistarea familiei la intocmirea dosarului pentru locuinta sociala
3) Asistarea familiei la intocmirea dosarului pentru ajutor social
4) Asistarea familiei la intocmirea certificatului de nastere pentru fetita nascuta in 08.05.05
5) Indrumarea d-lui Rozsa catre AJOFM pentru incadrarea in munca
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.