Practica de productie in baza datelor de la SRL Molesteanul

Trimis la data: 2013-07-02
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 49
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: plamadeala.tatiana
Dimensiune: 103kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Intreprinderea este o organizatie umana in care se combina factori de productie in vederea obtinerii de bunuri si servicii. Ea reprezinta un agent economic, persoana juridica, in care elementele de natura materiala, financiara si umana se combina in scopul realizarii unor obiective[1,pag.1]S.R.L."Molesteanul" este situata in satul Molesti, raionul Ialoveni, Republica Moldova, la distanta de 19 km de centrul rational si 28 km de Chisinau. Certificatul de inregistrare a entitatii, este eliberat de Camera Inregistrarii de Stat cu nr.de inregistrare 00478332, data inregistrarii 04.03.2003.

Laboratoare similare:

Unitatea economica S.R.L. "Molesteanul" este inregistrata ca intreprindere cu capital propriu, cu un capital statutar de 5400 lei divizat in cote subscrise ale asociatilor : Catan Aleandru, director - 75% si Raileanu Nina, contabil-sef - 25% . Activitatea principala este agricultura, conform CAEM 01000.01401.51210. Organul de administrare economica este Ministerul Agriculturii, conform COCM 08064. Forma de proprietate este Societate cu Raspundere Limitata, CFP 16. Codul Fiscal 1003601000438, conform declaratiei 1003601000438.

Societatea este organizata de un centru de decizie, are un bilant propriu, cont de decontare si alte conturi, gestioneaza un patrimoniu, are autonomie juridica, structura organizatorica interna, poate incheia contracte din numele sau, sa desfasoare orice tip de activitate neinterzisa de lege, sa dispuna de drepturi patrimoniale si nepatrimoniale, sa poarte raspundere pentru activitatea sa, sa apara in instantele de judecata in caliatate de reclamant si reclamat.

Structura intreprinderii este reglementata de fondator. Toate schimbarile si modificarile se efectueaza cu consimtamintul fondatorului. Intreprinderea isi desfasoara activitatea de producere in conformitate cu planurile sistematice coordonate si aprobate de fondator. Personalul intreprinderii este format din 8 lucratori in prezent, salarizarea carora variaza in dependenta de complexitatea si sezoul lucrarilor executate.

Remunerarea muncii personalului entitatii se efectueaza atit in lei, cit si in produse naturale. In prezent gospodaria dispune de o suprafata de 89 ha, din care mai mult de 90% de terenuri sunt luate in arenda, in baza de contracte de la detinatorii cotelor de teren amplasate pe teritoriul satului Molesti, ceea ce faciliteaza prelucrarea solului si efectuarea lucrarilor agrotehnice in termeni bine stabiliti.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.