Prezentare - Proiect Retorica

Trimis la data: 2010-05-08
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.77 / 10
Downloads: 0
Autor: Amalia Sorescu
Dimensiune: 195kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Discursul narativ
- integrat in discursul filmic
- da seama de personajele, cauzele si evolutia actiunii, implicand strategii narative de construire si redare a textului in concordanta cu scopul comunicarii si asteptarile audientei vizavi de problema pusa in discutie.

Laboratoare similare:

Discurs filmic
reprezentarea iconica a elementelor narative - personaje, interpretarea actorilor, decor , context."realism narativ" - reprezentare mai mult sau mai putin fidela a realitatii preia functia naratorului din povestire.

Discursul persuasiv
interventia oratorului si reprezentarea lui despre o anumita problema
Persuasiunea = proces de "creare impreuna a unei stari de identificare intre sursa si receptor, ca urmare a utilizarii simbolurilor" (Ch. Larson).

Momentul: ziua de 5 Noiembrie
Audienta:
reala: spectatori
nominala: cetatenii londonezi
vectorul adeziunii: audienta omogena
3. Locul discursului: televiziunea, locul memoriei comune
4. Oratorul: - real: producatorul
- nominal: personajul V

Inventio: In discursul personajului V se folosesc ca topice comune - diviziune de la parte la intreg prin relatia cauza efect, iar ca topica specifica, discursul este unul deliberativ.
Exordium: oratorul se adreseaza audientei prin formula "Buna sera, Londra!", isi cere scuze pentru interventia sa in viata cotidiana
Naratio : diagnosticul oferit situatiei actuale, se compara aceste elemente cu libertatea ce exista in trecut prin apelul catre un drept fundamental, dreptul la exprimare libera.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.