Probleme de validitate

Trimis la data: 2009-11-01
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.35 / 10
Downloads: 7
Autor: Catalin Anon
Dimensiune: 233kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
"Utilizam termenul de validitate pentru a ne referi la adevarul estimat al unei inferente. Cand spunem ca ceva este valid, facem o judecata referitoare la dovezile relevante care sustin inferenta ca fiind corecta sau adevarata.""Amenintarile la validitate sunt argumente specifice de ce
poti fi partial sau complet eronat cand faci o inferenta privind covarianta, cauzalitatea, constructele si despre faptul ca o anumita relatie cauzala se pastreaza chiar daca persoanele, mediul, tratamentul si consecintele se schimba."

Laboratoare similare:

Istoria "se refera la eventimentele care se petrec intre inceperea
tratamentului si posttest si care ar putea produce consecinta
observata in absenta tratamentului." (Shadish et al, pg. 56).

Scaderea ratei saraciei dupa implementarea venitului minim garantat (program) insa simultan cu cresterea pensiilor.Angajarea puternica dupa masuri active impotriva somajului (se observa insa si o crestere economica sustinuta).

Maturizarea
"Participantii la proiecte traiesc multe experiente care ar putea
avea loc si in absenta tratamentului: precum imbatranirea,
infometarea, dobandirea de intelepciune, putere, experienta.
Aceste schimbari ameninta validitatea interna daca ar fi putut
produce consecinta atribuita tratamentului." (Shadish et al, pg.56)

Chiar si in studii ce au loc pentru perioade scurte de timp poate fi
o problema: de ex. aparitia oboselii.RDP - timpul pana la institutii a crescut desi drumurile ar fi trebuit sa se imbunatateasca.Valorile la teste pot deveni mai bune indiferent de program.

Uzura esantionului
Numita si "mortalitatea experimentala".Daca unii indivizi se retrag si sunt diferiti de cei care raman, atunci aceste deosebiri pot cauza diferente ale valorilor indicatorului de consecinta inainte si dupa
program chiar in absenta tratamentului.

Masor motivatia elevilor inainte de introducerea unui program si la un an dupa ce acesta a fost introdus. Daca intre timp cei slab motivati au renuntat la scoala atunci s-ar putea ca datele sa indice un impact desi acesta s-ar putea sa nu existe.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.