Proiect director de informatizare a centrului de inchiriere a casetelor video - CD-urilor si DVD-urilor

Trimis la data: 2010-07-27
Materia: Automatica
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.83 / 10
Downloads: 0
Autor: Marga Stefanache
Dimensiune: 94kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Se propune analiza si proiectarea unui SI care va automatiza procesul de evidenta, verificare si inregistrarea a inchirierii casetelor, a CD-urilor, DVD-urilor, in cadrul unui centru de inchiriere video.

Sistemul dat va usura foarte mult activitatea operatorului centrului in procesul de verificare si evidenta a purtatoarelor de informatii si estimarii starii lor.Totodata SI, propus spre elaborare, va fi utilizat si in procesul de inregistrare a clientilor, inregistrarea fiind facuta la prezentarea buletinului de indentitate. Prin intermediul unui SI datele din buletin vor fi introduse intr-o baza de date. In baza de date a centrului vor fi stocate date despre client,cum ar fi: nume, prenume, adresa, numar de telefon. Zilnic, sistemul va afisa o lista a persoanelor care trebuie sa returneze compact-discurile, inclusiv si numerele lor de telefon.

Laboratoare similare:

De asemenea SI va duce evidenta discurilor aflate in posesia centrului si a discurilor disponibile la moment.Problema cercetata include activitatea persoanei responsabile in cadrul centrului, cu generarea raportul de evidenta;de asemenea evidenta inchirieri si verificarii a purtatoarelor de informatii, la alegerii produselor de catre client.Sistemul care va fi elaborat trebuie sa cuprinda cele sapte procese enumerate mai sus, adica procesele de inregistare, solicitare, verificare a produselor, salvare si extragere de date.

Structura organizationala a domeniului:Reflecta nivelele inregistrate in cadrul structurii organizationale a centrului de inchiriere a compact-discurilor la evidenta si inchirierea CD-urilor, DVD-urilor.Vinzatorul este persoana care se ocupa de inregistrarea clientilor si de evidenta casetelor video, CD-urilor, DVD-urilor. El se supune directorului centrului, prezentind la sfirsit de saptamina un raport despre purtatoarele de informatii care au fost solicitate cel mai mult,si unul cu venituri inregistrate de catre centru la inchirierea purtatoarelor de informatii.

Un pas important in analiza situatiei organizatiei "Nightwish" este stabilirea calitatilor acestui centru, defectele, oportunitatile si amenintarile, printr-o schema SWOT. Acesta este un proces foarte simplu care poate oferi intelegere foarte profunda a problemelor potentiale si critice care pot afecta o afacere.Prin efectuarea analizei SWOT am identificat fiecare punct pozitiv sau negative.

Sistemul informatic va fi amplasat pe un singur calculator, unde operatorul va fi acela care isi va asuma responsabilitatea avind in fata sa interfata de a inregistra clientii, a rapoartelor, inregistrare a DVD si CD, casetelor care au fost date in chirie si care au fost returnate, a evidentei purtatoarelor de informatii si penalizarea intirzierilor, de asemenea generarea rapoartelor de activitate si verificarea produselor.

De informatia oferita de sistemul inforamatizat propus au nevoie clientii care doresc sa inchirieze din cadrul centrului casete video, Cd-uri, DVD-uri.Informatia oferita de sistem este necesara permanent. De fiecare data cind un client doreste sa faca o comanda de inchiriere a produsul lucratorul centrului are nevoie de informatia despre produseca sa vada daca produsul intrebat se afla in cadrul centrului sau daca e disponibil.

Sistemul trebuie sa presupuna oferirea informatiei in forma electronica, care va fi inserata in Baza de Date a centrului A©NightwishA© , generarea de rapoarte in forma electronica necesare pentru administrator, pe care acesta le trimite sefului centrului de inchiriere acasetelor video, CD, DVD.La colectarea datelor importante pentru proiect am utilizat tehnica interviului, chestionarii lucratorilor, observarea directa a procesului de inchiriere a produselor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.