Propagarea undelor TEM pe linii de transmisie

Trimis la data: 2010-07-05 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Adina Botev Dimensiune: 217kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Obiectiv: Analiza propagarii undelor TEM de-a lungul unei linii de transmisie, cu studierea efectelor datorate formei de unda, proprietatilor electrice ale liniei, adaptarilor si discontinuitatilor, asupra campurilor electric si magnetic care se propaga.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Intrebari de reper:
Ce este o linie de transmisie? Enumerati cateva exemple.
Ce inseamna o linie terminata in scurt ? Cum se propaga undele reflectate in acest caz ?
Ce inseamna o linie terminata in gol ? Cum se propaga undele reflectate in acest caz ?

Ce este o unda stationara ?
Ce reprezinta VSWR ?
Ce anume cauzeaza reflexii pe o linie de transmisie ?
Ce coeficient de reflexie corespunde unui perete electric in Mefisto-2D? Dar unui perete magnetic?

Cele doua linii orizontale albastre reprezinta pereti magnetici (Magnetic Wall), cu un coeficient de reflexie de +1.Cele doua linii verticale verzi reprezinta pereti de reflexie (Reflection Wall) cu un coeficient de reflexie care poate fi setat de catre utilizator. Intr-o retea TLM bidimensionala un perete electric cu un coeficient de reflexie de -0.171573 reprezinta o impedanta adaptata daca unda incidenta perpendiculara la perete este de tipul TEM.

Zona gri care este marginita de peretii mai sus amintiti este zona de calcul. (Computation Region). Se pot defini εr si σ in aceasta zona. Doar celulele aflate in interiorul acestei zone sunt actualizate in timpul calculelor si a evolutiei simularii, celelalte celule nefiind afectate.

Zona sursei (Source Region) situata in partea stanga a desenului (forma ingusta care se gaseste in jurul primei coloane din arhitectura nodurilor TLM) reprezinta sursa. Distributia de tensiune a sursei este constanta pe directia axei x. Astfel se vor injecta impulsuri identice in fiecare nod care face parte din zona sursei. Aceste impulsuri vor fi reflectate de peretele absorbant si vor reprezenta o sursa de intrare adaptata care permite realizarea unui mod de propagare TEM pe linia
de transmisie. Unda corespunzatoare acestui mod de propagare are amplitudinea stabilita in meniul formei de unda (Source Waveform), in primul caz ea fiind un impuls Gaussian cu amplitudinea de 0.5 (Gaussian(T) ).

O regiune de animatie (Animation Region) cu grosimea de 1Δl a fost aleasa initial (forma ingusta care inconjoara centrul structurii) si ea incepe la nodul z = 2Δl si se termina la nodul z = 78Δl. Regiunea de animatie este utilizata pentru a reprezenta variatia marimii Vy de-a lungul axelor liniei, unde Vy reprezinta tensiunea in fiecare nod al structurii TLM si este de fapt componenta campului electric perpendiculara pe ecran.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.