Protectia diferentiala a transformatoarelor de putere 2

Trimis la data: 2009-05-20 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 14 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Denisa corvin Dimensiune: 70kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Defectele interne care apar la transformatoare pot fi scurtcircuite polifazate si dupa caz, scurtcircuite monofazate (retelele cu neutrul legat la pamant) sau puneri la pamant monofazate (retele cu neutru izolat sau compensat).
In functie de puterea transformatorului, de schema de conexiuni a statiei si de modul de tratare a neutrului se recomanda urmatoarele tipuri de protectii impotriva defectelor interne:
- protectia diferentiala longitudinala; pentru transformatoarele de puteri mici se foloseste sectionarea de curent;
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Principala protectie impotriva defectelor interne a transformatoarelor cu cuva de ulei si conservator, cu puteri mai mari de 1 MVA (sau 250 kVA in cazul serviciilor interne), este protectia cu relee de gaze (Buchholz). Arcul electric sau caldura dezvoltata de curentul de scurtcircuit au ca urmare descompunerea uleiului si a materialului organic al izolatiei si formarea de gaze. Acestea se deplaseaza spre conservator.

In cazul defectelor grave formarea gazelor este violenta fiind posibila antrenarea spre conservator si a unei cantitati de ulei.
Releul Buchholz actioneaza la deplasarea fie a gazelor, fie a uleiului spre conservator si printr-un releu intermediar, la declansarea intrerupatoarelor transformatorului. In cazul retelelor cu neutrul legat la pamant se mai foloseste impotriva defectelor interne insotite de contact la masa in interiorul cuvei, protectia de cuva. Functionarea acestei protectii se bazeaza pe controlul curentului de punere la pamant intre cuva si o priza de punere la pamant, in situatia in care cuva este izolata fata de pamant.

Si aceasta protectie actioneaza la declansare. Principial in functionarea protectiei diferentiale longitudinale la transformatoare exista unele particularitati care vor fi examinate in cele ce urmeaza.
a). Problema inegalitatii curentilor secundari
La transformatoare curentii primari si secundari nu mai sunt egali. Pentru ca protectia sa nu actioneze in regim normal este necesar ca curentii secundari ai transformatoarelor de curent sa fie egali. Aceasta implica, ca rapoartele de transformatoare ale celor doua grupe de transformatoare de curent nTC1 si nTC2, fig.1, sa fie alese astfel ca:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.