Protectia mediului

Trimis la data: 2010-06-01 Materia: Biologie Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 37
Autor: Sanziana Manu Dimensiune: 21kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.Generalitati
1.1 Prezentul standard cuprinde metodele de determinare a continutului de substante extractibile cu eter de petrol in apele de supragfata si in apele uzate.1.2 Substantele extractibile cu eter de petrol pot fi: grasimile ( animale si vegetale ), hidrocarburile ( uleuirile minerale, hidrocarburi grele etc.), acizi grasi, unele insecticide, sapunuri, rasini, unele produse de descompunere a planctonului, gudroane, etc.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

1.3 Determinarea continutului de substante extractibile cu eter de petrol se face prin urmatoarele metode:
- metoda de extractive cu aparatul Soxhlet;
- metoda de extractive directa.Metoda de extractive cu aparatul Soxhlet se foloseste in caz de litigiu.

OBSERVATIE: Continutul de substante extractibile cu eter de petrol cu puncte de fierbere sub 105 si cu volatilitate mare la aceasta temperature, nu se poate determina cu metodele descries in prezentul standard.1.4 Substantele extractibile cu eter de petrol se determina sub doua forme: sapunuri si esteri complecsi; substante total extractibile;

2.Luarea si pregatirea probelor de apa
Probele de apa se iau in vase de sticla cu gat larg, gradate si cu dopuri rodate de sticla. Vasele se spala in prealabil cu un solvent si se usuca la aer. Probele de apa se iau atat de la suprafata cat si de la adancimea apei, conform necesitatilor. Vasul de sticla nu trebuie umplut complet cu proba de apa, pentru a nu se produce pierderi de substante extractibile, pe gatul dopului lui.

Dupa golirea vasului de proba, pentru a extrage substantele extractibile ce au aderat pe peretii vasului, acesta se spala cu eter de petrol ce se adaoga in proba, pentru a extrage substantele extractibile ce au aderat pe peretii vaului acesta, se spala cu eter de petrol ce se adaoga in proba. Analiza probelor de apa se face imediat. In caz cand acest lucru nu este posibil, probele se pot conserva numai pentru determinarea continutului de substante extractibile totale. Conservarea se face prin adaugarea a 5 acid sulfuric (1+3) in volume, la un proba de apa.

3. Determinarea calitativa
Proba de apa ce contine substante extractibile cu eter de petrol are un aspect opalescent si uneori pelicule irizate. Substantele extractibile din apa se pot separa dupa un timp de peretii sticlei. Indiciul prezentei acestora este limpezirea apei du[a agitarea ei cu o cantitate de solvent. Daca in proba exxista sapun, limpezirea va avea loc numai dupa hidroliza preliminara prin acidulare pana la pH=1 cu acid clorhidric.

Pentru identificare unor cantitai foarte mici de ulei sau grasime, se poat efolosi urmatoarea metoda: o bucata mica de camfor ( sau parafenilendiamina ) de marimea unei bobite de oreez se arunca pe suprafata probei de apa. Daca nu exista ulei sau grasime, bucata de camfor se misca pe suprafata apei, iar daca exista, ea ramane pe locul unde a fost aruncata. Aceasta metoda nu se poate aplica in cazul probelor cu apa sub temperaturile de 10

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.