Protocoalele TCP IP

Trimis la data: 2010-02-16 Materia: Informatica Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Anca Danescu Dimensiune: 154kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
TCP/IP este un set de protocoale stabil, bine definit si complet care asigura transferul pachetelor de date fara eroare printr-o retea neomogena de calculatoare. TCP si IP sunt doua protocoale separate care lucreaza impreuna, executa actiuni care dirijeaza si ghideaza
deplasarea generala prin Internet a pachetelor de date. Ambele protocoale folosesc anteturi speciale care definesc continutul fiecarui pachet si, daca sunt mai multe, cate pachete urmeaza. TCP se ocupa de stabilirea conexiunilor intre calculatoarele gazda aflate la distanta;IP se ocupa cu adresarea si dirijarea pachetelor astfel incat acestea sa ajunga la destinatia dorita.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

TCP/IP este un set de protocoale stabil, bine definit si complet care asigura transferul pachetelor de date fara eroare printr-o retea neomogena de calculatoare. TCP si IP sunt doua protocoale separate care lucreaza impreuna, executa actiuni care dirijeaza si ghideaza deplasarea generala prin Internet a pachetelor de date. Ambele protocoale folosesc anteturi speciale care definesc continutul fiecarui pachet si, daca sunt mai multe, cate pachete urmeaza.

TCP se ocupa de stabilirea conexiunilor intre calculatoarele gazda aflate la distanta;IP se ocupa cu adresarea si dirijarea pachetelor astfel incat acestea sa ajunga la destinatia dorita.

TCP este responsabil cu:
- Stabilirea conexiunii (handshaking)
- Dirijarea pachetelor
- Controlul fluxului
- Detectia si tratarea erorilor

Din punct de vedere arhitectural protocoalele TCP/IP au patru niveluri in loc de sapte ca in modelul OSI:
- Aplicatie
- Transport
- Retea
- Legatura de date

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.