Psihologie cognitiva 2

Trimis la data: 2009-03-27 Materia: Psihologie Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Miruna Nastase Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Domeniile care au contribuit cel mai mult la aparitia psi cognitive:
psihobiologia (psi fiziologica), lingvistica, antropologia, domenii tehnice (telecomunicatia), devzoltarea tehnologiei informatiei.
Cognitivism - credinta conform cariea cea mai mare parte a comportamentului uman poate fi inteleasa daca intelegem modulin care oamenii gandesc. Psihobiologia - promoter: K. S Lashley (Neuroanatomie, studiul structurilor cerebrale si al relatiilor lor cu activitatile umane)
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Spre deosebire de behavioristi, Lashley (1948) considera creierul ca fiind organ activ, dinamic, organizator al comportamentului si activitatii umane. D.Hebb - primul psiholog care a elaborat o teorie cognitiva asupra modului in care creierul proceseaza. Pe cand Lashley era interesat de macrostructurile cerebrale, Hebb era interesat de microstructuri si de modul in care structura sinapselor dintre neuroni poate fi modificata, influentata prin invatare. El propune conceptul de adunari celulare (cell assembles) pe care le vedea ca pe structuri neuronale coordonate, care se modifica prin stimulare frecventa. Aceste modificari sunt o baza a invatarii.

Grupurile celulare apar treptat, pe masura ce creste capacitatea unui neuron (poarta de intrare) de a stimula rata descarcarilor de impulsuri nervoase intr-unul sau mai multi neuroni cu care este conectat.
Exemplu: O reprezentare initiala a unui obiect extern este sau ar putea fi realizata de catre o structura ierarhica formata din mai multe asemenea grupuri. ( ex: reprez chipului mamei: exista o grupare celulara care reactioneaza la nas, alta la piele, etc.)
Testul Turning (matem. Allen Turning)

1948 → a generat un program de calculator capabil de a genera raspunsuri in engleza la intrebari in engleza. Calculatorul trece acest test de eu nu-i pot deosebi raspunsurile sale de cele ale unei minti umane (cand inteligenta artificiala se suprapune peste inteligenta umana)In anii '60 - primii germeni ai inteligentei artificiale.
S-a dezvoltat ca urmare a dezvoltarii tehnologiei si a interesului pt simularea inteligentei umane. Una din reusite: intelegerea strategiilor de rezolvare a problemelor. F important: programul jocului de sah (Nerbert Simon)

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.