Punti si traductoare tensometrice

Trimis la data: 2010-07-01 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Calin Drenescu Dimensiune: 89kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.Scopul lucrarii
In aceasta lucrare studiem traductoare tensometrice cu fir metallic. Tensometrele sunt de doua tipuri: cu fir metallic sau filament semiconductor; diferenta dintre ele aflandu-se in fenomenele fizice diferite pe care este bazata functionarea lor.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

2.Teorie
La tensometrul cu fir metallic un prim factor de modificarea valorii rezistentei il constitue variatia relativa a lungimii firului care este practic egala cu variatia relativa a dimensiunii corpului masurat. Variatia sectiunii transversale si variatia de rezistivitate indusa de modificarea volumului firului metalic introduc efecte neglijabile, care au o pondere apropiata de cea a variatiei lungimii firului.

Cele doua traductoare (T1,T2) se monteaza astfel incat rezistenta unuia sa creasca, iar a celuilalt sa scada. Restul puntii se realizeaza in aparatul de masura unde se afla sursa de alimentare pentru punte (E), amplificatorul diferential (A), care citeste tensiunea de echilibru si elementele de reglaj (P) ale dezechilibrului initial determinat de diferenta dintre valorile rezisteantei traductoarelor.

Cele patru traductoare(T1,T2,T3,T4) se monteaza astfel incat rezis-tenta a doua din ele sa scada, iar a celorlalte doua sa creasca.In aparatul de masurare se afla sursa de alimentare pentru punte (E), amplificatorul diferential (A) care citeste tensiunea de dezechilibru si elementele de reglaj (P) al dezechilibrului initial determinat de diferenta intre valorile rezistentei traductoarelor.Cu traductoare adecvate, avand elemente sensibile de tipul celor mentionate, aparatul poate fi utilizat pentru masurarea diverselor marimi cum ar fi: deformatii macanice, forte, cupluri, presiuni deplasari.

3.Desfasurarea lucrarii
Se studiaza schema bloc, modul de functionare, punerea in functiune si modul de lucru pentru amplificatorul N 2314.Se calibreaza aparatul N2314 pentru o sensibilitate a tensometrelor de K=2.La modul de lucru cu acest amplificator se determina sensibilitatea unor tensometre cu fir metallic de rezistenta egala, lipite pe o lamella de otel. Se utilizeaza pe rand cele doua montaje.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.