Raport de audit

Trimis la data: 2010-09-17
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 8.82 / 10
Downloads: 176
Autor: Olteanu Radu
Dimensiune: 22kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Efectuarea auditului asupra Situatiilor financiare la 31.12.2009 in vederea obtinerii unei asigurari rezonabile conform careia situatiile financiare nu contin denaturari semnificative si asigurarea aplicarii corecte a normelor metodologice privind Elaborarea situatiilor financiare la 31.12.2009.

Laboratoare similare:

Tipul de auditare - A fost efectuat un audit de regularitate privind respectarea de catre Directia economica, a prevederilor legislatiei, in ce priveste intocmirea situatiilor financiare. Directia economica raspunde pentru intocmirea si prezentarea fidela a acestor situatii financiare cit si a notelor explicative, in conformitate cu Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr.1752/2005 cu modificarile ulterioare si cu politicile contabile descrise in notele la situatiile financiare.

Tehnicile de audit intern utilizate:
Verificarea s-a realizat in vederea asigurarii validitatii, realitatii si acuratetei documentelor si a concordantei cu legile si regulamentele in vigoare, precum si a eficacitatii controlului intern prin urmatoarele tehnici de verificare:
- comparatia: pentru confirmarea identitatii unor informatii, dupa obtinerea lor din doua sau mai multe surse diferite;
- examinarea: pentru detectarea erorilor si/sau iregularitatilor;

- confirmarea: pentru solicitarea informatiilor din mai multe surse independente cu scopul validarii acestora;
- garantarea: pentru verificarea realitatii tranzactiilor inregistrate pornind de la examinarea inregistrarilor spre documentele justificative;

Alte tehnici de audit:
- observarea fizica: in vederea formarii unei pareri proprii privind modul de intocmire si emitere a documentelor;
- interviul, note de relatii: se realizeaza de catre auditorii interni prin intervievarea persoanelor auditate, implicate si interesate si informatiile primite, care trebuie sa fie sustinute de documente. Pentru eventualele explicatii suplimentare se solicita note de relatii scrise.
- analiza: consta in descompunerea unei entitati in elemente, care pot fi izolate, identificate, cuantificate si masurate distinct.

Instrumentele de audit intern care s-au utilizat:
- Chestionarul de luare la cunostinta - CLC: pentru obtinerea unor informatii referitoare la contextul socio-economic, organizare interna, functionarea entitatii/structurii auditate;
- Chestionarul de control intern - CCI: orienteaza auditorii interni in activitatea de identificare obiectiva a disfunctiunilor i cauzelor reale ale acestora;

- Lista de verificare - LV: utilizata pentru stabilirea conditiilor de regularitate pe care trebuie sa le indeplineasca fiecare domeniu auditabil. Cuprinde un set de operatii ce trebuie parcurse de auditor pentru a analiza activitatile de control intern incorporate in proceduri, existenta responsabilitatilor pentru efectuarea acestora i permite stabilirea testelor de conformitate atunci cand sunt semnalate diferite disfunctionalitati.

Documentele examinate in cadrul Elaborarii situatiilor financiare la 31.12.2009 au vizat
documentatia :
- documentele justificative care stau la baza inregistrarilor operatiilor in contabilitate;
- balantele de verificare intocmite periodic;
- situatiile financiare anuale;
- note contabile;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.