Raport practica tehnologica comert

Trimis la data: 2012-10-12
Materia: Economie
Nivel: Liceu
Pagini: 35
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: jakinson
Dimensiune: 50kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
1.1.Denumirea, adresa, forma organizatorico-juridica, genul de activitate a intreprinderii.Denumirea intreprinderii la care am petrecut practica tehnologica este:47th Parallel SRL situata pe str.Lev Tolstoi 24/1 Chisinau ,Moldova .Este o societate cu raspundere limitata, genul de activitate a intreprinderii fiind comertul cu amanuntul.

Laboratoare similare:

1. Prezentele Reguli de baza ale comertului cu amanuntul si activitatii in sfera alimentatiei publice pentru agentii antreprenoriatului din teritoriul Republicii Moldova (denumite in continuare Reguli de baza) au drept obiect comertul cu amanuntul si activitatea de productie si comert in alimentatia publica, practicate in teritoriul Republicii Moldova de agentii antreprenoriatului (in continuare - intreprinderile), indiferent de apartenenta lor departamentala si tipul de proprietate, si stabilesc cerintele fata de acesti agenti.

2. In activitatea lor intreprinderile se calauzesc de legislatia Republicii Moldova.
3. Lucratorii intreprinderii sint obligati sa cunoasca si sa respecte cu strictete Regulile de baza.
4. In fiece intreprindere se respecta neconditionat cerintele regimului de lucru stabilit si cele ce tin de profilul ei comerical.
5.Relatiile reciproce dintre intreprinderile, care desfasoara activitati productive si de comert in alimentatia publica, si colectivele deservite de acestea din intreprinderi industriale, institutii si organizatii sint specificate prin contracte, care prevad recuperarea cheltuielilor pentru obtinerea si comercializarea productiei.

6. Regimul de lucru al intreprinderii este stabilit de proprietarul sau conducatorul ei, de comun acord cu organele autoadministrarii locale.
Regimul de lucru pentru intreprinderile alimentatiei publice, care practica activitati de productie si comert la intreprinderi industriale, institutii si organizatii, se stabileste de comun acord cu administratia lor.

7. Incaperile comerciale si de productie ale intreprinderii se amenajeaza in stricta conformitate cu cerintele protectiei muncii, ocrotirii sanatatii si mediului ambiant, pastrarii, fabricarii si comercializarii productiei (marfurilor), securitatii antiincendiare si cu alte prescriptii, specificate in actele normative.
8. La intrarea (pe fatada) intreprinderii se afla firma acesteia, pe care se indica in doua limbi denumirea ei, apartenenta (proprietarul), regimul de lucru.

9. Intr-un loc vizibil se vor expune extrase din prezentele Reguli de baza si din alte acte normative, care reglementeaza comertul si activitatea de productie si comert in alimentatia publica.
Sesizarile si reclamatiile consumatorilor se inscriu in Condica de sugestii si reclamatii, care este eliberata de catre organele de statistica teritoriale, snuruita si autentificata prin aplicarea stampilei si semnaturii reprezentantului autoritatii administratiei publice locale.

10. Cumparatorii sint deserviti de catre intreprindere in orele de program. Suspendarea accesului cumparatorilor in sala comerciala in legatura cu apropierea pauzei pentru prinz sau a orei de inchidere a intreprinderii este interzisa. Cu 10 minute inainte de inchidere lucratorii intreprinderii previn cumparatorii ca timpul de lucru expira si deservirea clientilor se suspenda.
In restaurante, cafenele accesul clientilor poate fi suspendat cu 30 minute, iar in celelalte unitati ale alimentatiei publice - cu 15 minute inainte de inchiderea lor.

Cind intreprinderea se inchide pentru pauza de prinz sau la sfirsitul zilei de lucru, casa inceteaza sa functioneze in stricta corespundere cu orele de program. Insa toti cumparatorii, care au deja cecuri de casa sau bonuri de marfa, trebuie sa fie deserviti.

11. Inchiderea intreprinderii pentru reparatii (reutilare) se face de comun acord cu organele autoadministrarii locale. Daca unitatea in cauza isi desfasoara activitatea de productie si comert la intreprinderi industriale, institutii si organizatii, atunci inchiderea ei pentru reparatii se coordoneaza cu administratia lor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.