Raul Botna

Trimis la data: 2012-09-09
Materia: Geografie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 5.14 / 10
Downloads: 0
Autor: taniusha.petrea
Dimensiune: 10kb
Voturi: 10
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
1.Riul Botna.
2.Riul Botna traverseaza: Raionul Straseni, Raionul Ialoveni, Raionul Causeni.
3.Izvoraste din Raionul Straseni, ddirectia scurgerii e spre Sud-Est, se revarsa in Nistru, satul Chitcani.
4.Bazinul Nistrului cu suprafata 1540 kmAC.
5.Lungimea riului e de 152 km.
6. Afluientii de stanga Larga;

Laboratoare similare:

Afluenti de dreapta Botnisoara, Cainari.
7.Riul isi schimba cursul in dependenta de relief: daca relieful este deluros atunci el va lua forma reliefului si viteza de scurgere mai mare( isi modifica debitul de apa).

8.Vara ca urmare a caderii ploilor torentiale, se produc viituri, provocind inundatii. Sursele principale de alimentare a riului sint ploile si zapezile, care determina cresterea debitului riului mai ales primavara. iarna cind temperatura este de 0 si sub 0 grade si malurile sint inghetate debitul este mai mic spre deosebire de vara si primavara cind nivelul apei este mai mare.

9.Vegetatia si lumea animala este divizata ca si pe tot teritoriul Republicii Moldova de exemplu pe malurile riului creste papura, stuf dar si culturi agricole pe care le inseminteaza taranii. Animalele sint domestice care sint crescute de om. Pe riu uneori inoata rate, giste domestice.

10.Starea actuala a riului nu este chiar favorabila sau chiar destul de proasta, caile de poluare a riului sint in primul rind provenite de la om care arunca deseuri ce afecteaza riul, debitul lui.
11.Problemele cele mai des intilnite sunt scurgerile accidentale de reziduri de la fabrici, inundatiile, ploile torentiale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.