Redresoare

Trimis la data: 2010-03-07
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 9.65 / 10
Downloads: 0
Autor: Aexndra Trufaru
Dimensiune: 459kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Se bifeaza: Analog or Mixed AD
Se alege calea folosita in lucrarea precedenta unde se creeaza un nou director L3
Se completeaza numele proiectului REDRESOR MONOALTERNANTA apoi se da OK
Se bifeaza Create based upon an existing project , se alege Simple.opj apoi se da OK
Folosind secventa Ctrl_A>Del se sterge tot ce apare in pagina de desenare.
Sursa de tensiune alternativa se aduce cu seventa: Place>Part>Source>VSIN> OK
Dioda se aduce cu seventa: Place>Part>Diode>D1N4007> OK
Semnul de masa se aduce cu secventa: Place>Ground>0/Source> OK

Laboratoare similare:

Se masoara si se noteaza valoarea medie a tensiunii de iesire pentru comparare cu valoarea obtinuta in experimentul fizic in trei situatii : sarcina rezistiva (1pF), 6.8uF si 47uF. Privind cronogramele I(D1) se observa un varf de curent de aprox. 5A la pornire, in cazul condensatorului de 1000uF (curent mare necesar incarcarii condensatorului de filtraj care initial avea tensiune zero). In practica acest curent este ceva mai mic datorita rezistentei sursei si rezistentei serie a condensatorului.

Facem clic in interiorul "plot-ului" din mijloc.
Dam secventa Plot>Axis Settings>X Axix se bifeaza User Defined, se completeaza 0.96s to 1s, apoi Y Axix se bifeaza User Defined, se completeaza 0A to 0.6A. Dam OK si Run
Se completeaza numele proiectului REDRESOR MONOALTERNANTA apoi se da OK
Se bifeaza Create based upon an existing project , se alege Simple.opj apoi se da OK Folosind secventa Ctrl_A>Del se sterge tot ce apare in pagina de desenare.

Sursa de tensiune alternativa se aduce cu seventa: Place>Part>Source>VSIN> OK Dioda se aduce cu seventa: Place>Part>Diode>D1N4007> OK Semnul de masa se aduce cu secventa: Place>Ground>0/Source> OK Simbolurile pentru R (si C , daca este cazul) se aduc din fereastra "design cache". Se completeaza campurile conform celor aratate in figura 1. Se noteaza "nodurile" si se aduc markeri de tensiune.Definim tipul de analiza pe care vrem sa o efectuam:
Pspice > Edit Simulation Profile Selectam tipul de analiza: Time Domain(Transient)
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.