Regimul termic al cablurilor de energie

Trimis la data: 2010-04-30
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.23 / 10
Downloads: 0
Autor: Manole Iulia
Dimensiune: 538kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
2. DESCRIEREA MONTAJULUI
Cablul supus incercarii este de tip AC2YHSY1 avand sectiunea 1O150 mm2 si tensiunea nominala 12/20 kV. Epruveta de incercat are lungimea de 10 m si este infasurata intr-o funie de azbest pentru a simula un sol cu rezistivitatea normala (ρT = 100 ºC cm/W)

Laboratoare similare:

Schema electrica a instalatiei de incercare contine (fig. 1):
a cablul electric supus incercarii;
a transformatorul de incalzire tip tunel, alimentat prin autotransformatorul ATR-50;
a pupitrul de comanda si circuitele de comanda si control;
a inregistratorul de temperatura (inregistrator electronic compensat automat cu doua domenii de temperatura comutabile: 0o100 ºC si 100o300 ºC si cu trei viteze de derulare a hartiei de inregistrare: 20, 60 si 120 mm/ora).

Traductoarele de temperatura sunt termocuple din fier-constantan, fixate pe elementele cablului prin procedeul de "altoire". Teaca traductorului este izolata pentru a evita contactul cu conductorul cablului, cu ecranele semiconductoare si cu bandajul de armare, respectiv pentru eliminarea circuitelor parazite de curent care falsifica masuratorile prin incalziri locale suplimentare.

Punctele de masura sunt situate pe urmatoarele izoterme ale sectiunii cablului: conductor, izolatie, ecranul metalic, mantaua cablului. Cu un termocuplu se masoara si temperatura mediului ambiant, pentru a fi inregistrata.

Regimul normal de functionare poate fi cu sarcina constanta (100 %) si/sau variabila. Regimul cu sarcina constanta permite determinarea regimurilor cu sarcina variabila. In acest sens, cunoscandu-se raspunsul tranzitoriu la o sarcina treapta, printr-o transformare integrala se poate obtine regimul de incalzire in cazul unei sarcini oarecare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.