Rezonanta de tensiune si curent

Trimis la data: 2010-06-29 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 108
Autor: Ileana Rosu Dimensiune: 206kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
3.1.Scopul lucrarii: Studierea experimentala a proprietatilor circuitelor electrice cu unire consecutiva a elementelor in regimul de rezonanta; trasarea curbelor de rezonanta a circuitelor.
3.2.Sarcina teoretica
3.2.1.Sa se studieze proprietatile circuitelor electrice cu unire consecutiva.
3.2.2. Sa se analizeze metoda de calcul a proprietatilor elementelor in regimul de rezonanta.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

3.3. Indrumari metodice
3.3.1. Notiuni generale
Rezonanta este regimul unui circuit electric pasiv, ce contine bobine de inductanta si condensatori, in timpul caruia reactanta de intrare ori susceptanta reactiva de intrare sint egale cu zero.Rezonanta in circuit poate fi obtinuta:
-prin varierea frecventei f a tensiunii aplicate la circuit, cind L=Const si C=Const;
-prin varierea L sau C cind f=Const.

Rezonanta are loc, cind susceptanta reactiva de intrare b=b1+b2=0 sau b1=-b2 unde b1 si b2 sint susceptantele reactive ale ramurilor circuitului. Daca b1=-b2 , componentele reactive ale curentilor sint egale intre el dupa valoare si se gasesc in opozitie de faza (fig.6).
Din diagrama vectoriala se vede, ca la rezonanta curentul la intrare in circuit poate fi considerabil mai mic in comparatie cu curentii din ramurile cu elemente reactive. Daca R1=R2=0, curentii din ramurile cu elemente reactive sint decolati dupa faza fata de tensiunea cu unghiul si curentul total IO=I1+I2=0. Rezistenta de intrare a circuitului este extrem de mare (tinde spre infinit).

3.5 Concluzie:Efectuind aceasta lucrare am facut cunostinta cu efectul de rezonanta de curent si tensiune in curent alternativ. Am facut cunostinta cu metoda de obtinere a efectu-lui de rezonanta. Esenta rezonantei consta in stabilirea valorilor capacitatii si inductantei dupa formula frecventei de rezonanta.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.