Semnatura digitala

Trimis la data: 2010-04-29
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 6.36 / 10
Downloads: 245
Autor: Vidia Elena
Dimensiune: 23kb
Voturi: 11
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
O semnatura digitala este un marcaj electronic de securitate care se poate adauga fisierelor. Permite verificarea editorului fisierului si va ajuta sa verificati daca fisierul nu s-a modificat de cand a fost semnat digital. Daca fisierul nu are o semnatura digitala valida, nu exista o modalitate de a va asigura ca fisierul este in realitate de la sursa de la care sustine ca provine sau ca nu a fost falsificat (posibil de un virus) de la momentul publicarii. Este mai sigur sa evitati deschiderea fisierului daca nu stiti cu siguranta cine l-a creat si daca este sigur sa deschideti continutul.

Laboratoare similare:

Semnaturile digitale trebuie sa pastreze cerintele 1) o 4), transpuse in comunicatia din retele de calculatoare. Observatie : Exista destule situatii in care cerintele 1) o 4) nu se respecta pentru o semnatura olografa, dar nerespectari le sunt mult mai greu de realizat decat in cazul calculatorului, la care copy si paste sunt comenzi atat de uzuale. Cele patru cerinte, transpuse in mediul digital se rezuma la doua cerinte de baza pentru o semnatura:

(1) sa depinda de mesaj pentru a nu fi mutatade pe un mesaj pe altul (aceasta cerinta nu apare in cazul semnaturii olografe pentru ca nu este cazul); (2) sa depinda de emitator pentru a nu putea fi falsificata. Semnatura digitala S este o succesiune de biti obtinuta din transformarea mesajului (M) si a unei informatii secrete, stiute doar de emitator. Orice semnatura digitala trebuie sa poata fi verificata, rezultatul acestei functii putand fi doar "adevarat" sau "fals". In cele ce urmeaza vom folosi notatiile:

q SA - transformarea de semnare pentru entitatea A (ea este secreta); q VA - transformarea de verificare pe ntru entitatea A (ea este publica); q {SA, VA } - perechea de transformari caredefineste schema (mecanismul) de semnatura digitala;q v - rezultatul verificarii {adevarat, fals}. Protocolul de semnare este : (1) A calculeaza S = S A (M) care este semnatura mesajului M (folosind o cheie secreta); (2) A transmite perechea {M, S}.
Protocolul de verificare este:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.