Sisteme de masurare programabile

Trimis la data: 2009-05-15 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 28 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Nicolae_U Dimensiune: 407kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Conceptul de masurare prin structuri fixe (neprogramabile) se caracterizeaza prin aceea ca sistemele concepute pe aceasta baza nu pot indeplini decat functia pentru care au fost create, iar modificarea functiei implica modificarea structurii de echipamente. Structura sistemului de echipamente creste cu numarul de functii de indeplinit, iar cand numarul acestor functii este foarte mare structura devine deosebit de ampla, costisitoare, ocupa mult spatiu si necesita o intretinere destul de costisitoare.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Neajunsurile structurii fixe pot fi total sau in parte ocolite daca se adopta conceptul de realizare a sistemelor de masurare prin structuri programabile, concept conform caruia functiile sistemului sunt realizate de un minimum de echipamente performante, programabile care pot indeplini o multime de functii in mod secvential, prin rotatie sau conform unui sistem de prioritati in functie de evenimentele care au loc in sistem. De exemplu, in loc de a folosi 50 de voltmetre pentru a masura 50 de tensiuni provenite de la 50 de surse, se poate folosi un singur voltmetru rapid cu care se poate masura pe rand cele 50 de tensiuni.

In cazul folosirii unei structuri programabile, realizarea unei noi functii sau modificarea unei functii programate nu necesita schimbarea structurii de echipamente a sistemului ci numai adaugarea de noi instructiuni in programul de exploatare sau modificarea unor instructiuni existente in acesta, adica necesita o modificare a programului de exploatare, care este mult mai usor de facut decat modificarea structurii de echipamente.

Din cele aratate reies avantajele structurilor programabile si motivele pentru care acestea sunt preferate in realizarea sistemelor de masurare care se proiecteaza in prezent, mai ales in cazul sistemelor de conducere centralizata si distribuita a proceselor industriale complexe.

Adoptarea acestui concept nou, concomitent cu adoptarea conceptului de proiectare si realizare modularizata a functiilor prin blocuri compacte specializate pe clase de functii standardizate, operand cu semnale standardizate au avut si continua sa aiba ca efect realizarea de structuri programabile din ce in ce mai compacte, mai eficiente si chiar mai economice daca luam in consideratie nu numai pretul de cost ci raportul performanta / pret.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.