Studierea procesorului Microsoft Office

Trimis la data: 2010-02-07 Materia: Informatica Nivel: Facultate Pagini: 19 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: Mirel Luica Dimensiune: 126kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
SGBD MS Access functioneaza numai in mediul Windows,de aceea descrierile care urmeaza pornesc de la presupunerea ca utilizatorul este familiarizat cu acest mediu. Exista mai multe modalitati de lansare a sistemului Access,in cele ce urmeaza vom descrie unul din ele, care include urmatoarele actiuni:
-Deschidem meniul START
-Deschidem meniul PROGRAMS
-Executam in clic pe pictograma aplicatiei Microsoft Access.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Crearea unei baze de date
Dupa cum am mai mentionat,elementele principale ale unei baze de date sunt tabelele.Dar o baza de date poate contine si alte elemente care se creaza pe baza tabelelor (formulare,interogari,rapoarte,etc.).Aceste elemente,impreuna cu tabelele,formeaza asa numitele clase de obiecte ale bazei de date. Pentru a defini unul sau mai multe obiecte in cadrul unei baze de date, aceasta baza trebuie creata. De fapt,o baza de date Access reprezinta un fisier in care se pastreaza toate obictele specificate mai sus.

Pentru a crea o BD noua,in caseta de dialog Microsoft Access alegem op-tiunea Blank Database,iar pentru a deschide o baza de date existenta - Open an Existing Database. Optiunea Database Wizard reprezinta o modalitate de proectare a BD cu ajutorul unui sistem de asistenta destul de comod. In cazul nostru alegem optiunea Blank Database si actionam butonul OK.

In caseta de dialog care apare indicam numele BD (de ex.,BIBL) si localizarea ei (discul,dosarul). Obtinem o fereastra in care sunt disponibile toate clasele de obiecte Access.

Inchiderea/redeschiderea bazei de date
Inchiderea BD poate fi facuta prin executarea comenzii Close din meniul System sau prin actionarea butonului .Pentru a redeschide BD,alegem optiunea Open an Existing Database din caseta de dialog Microsoft Access selectind apoi numele bazei de date create anterior.

Iesirea din Access
Iesirea din MS Access poate fi facuta in unele din urmatoarele moduri:
-se apasa combinatia de taste Alt+F4;
-se executa comanda Exit din meniul File;
-se executa comanda Close din meniul System;
-se apasa combinatia de taste Ctrl+Alt+Delete.

Ultimul mod de iesire este util mai ales in cazul blocarii sistemului. In asemenea situatii apasarea combinatiei de taste nominalizate implica lansarea aplicatiei Task Manager in care avem posibilitatea sa excludem fortat aplicatia care a cauzat blocarea, actionind butonul End Task.

Crearea unui tabel
Dupa ce am deschis o baza de date,eveniment confirmat prin aparitia ferestrei cu clasele de obiecte, putem crea diferite obiecte in oricare din clasele nominalizate. Dar deoarece fiecare din clasele Queries,Forms,Reports,Macros si Modules se definesc in baza tabelelor, acestea trebuie create in primul rind. Cu alte cuvinte,daca o BD nu contine cel putin un tabel,crearea altor clase de obiecte devine lipsita de sens.Pentru acrea un tabel nou, de exemplu, COMENZI, selectam fila Tabeles,apoi actionam butonul New.Caseta de dialog New Tabel care apare ne ofera 5 moduri de definire a structurii unui tabel.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.